AcasăCORONAVIRUSRăzboi în sistemul medical românesc! Raed Arafat sare la gâtul doctorilor „dezertori”....

Război în sistemul medical românesc! Raed Arafat sare la gâtul doctorilor „dezertori”. Acuze incredibile aduse de șeful DSU

În plină criză generată de creșterea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, s-a aflat că Direcția de Sănătate Publică București a ajuns să se confrunte cu un deficit de personal, după ce în ultimele zile patru epidemiologi și-au prezentat demisiile, nemulțumiți de volumul de muncă prea mare.

Chiar directorul medical adjunct al DSP București a făcut dezvăluirile, într-o intervenție telefonică la Digi 24. În studio se afla și secretarul de stat Raed Arafat. Aceeași sursă a explicat faptul că s-a solicitat sprijin, în sensul detașării de personal, astfel că de luni, 3 august, vor începe munca la DSP București 90 de medici de medicină școlară și 13 medici epidemiologi.

„Ne-am dat seama că nu mai facem față în această săptămână când la nivelul municipiului București și-au dat demisia patru medici epidemiologi. Motivul este volumul foarte mare de muncă”, a declarat Florentina Iacobi, director medical adjunct la DSP București.

Arafat: Este foarte mult de muncă pentru că e pandemie!

Secretarul de stat Raed Arafat a răbufnit, folosind o comparație cu situația de pe front, din timpul unei bătălii. „Când vine cineva și-ți spune că e prea mult volum de muncă în timpul bătăliei, e ca și soldatul care în timpul războiului îți spune: Este prea greu pentru mine în război, am plecat!”, a comentat Raed Arafat.

Oficialul aflat în fruntea Departamentului pentru Situații de Urgență a accentat faptul că e de așteptat să fie un volum mai mare de muncă, dat fiind faptul că este vorba despre o pandemie, nu despre o perioadă de normalitate.

„Faptul că-ți depui demisia să pleci pentru că volumul de muncă e mare în timpul unei pandemii și să fii din domeniu este, totuși, un pic sub semnul întrebării. Cu toți știm că este foarte mult de muncă, pentru că e pandemie! (…) Păi, dacă noi spunem în timpul pandemiei că este foarte greu, hai să plecăm că e greu…. Normal că e greu, pentru că este o situație neobișnuită și normal că are o presiune maximă. Trebuie gestionat personalul să poată să-și recupereze, să poată să se odihnească -deci acest lucru e normal, dar în același timp nu putem să pretindem că vom lucra similar cu perioada de normalitate, pentru că nu este o perioadă de normalitate”, a completat secretarul de stat Arafat.

403 afisari

2 COMENTARII

  1. Burtosii de la Ministerul Sanatatii sa organizeze ex.de rezidentiat cat mai repede pt ca e nevoie de medici, daca inca n au observat ! Asa cum elevii au putut da examene in conditii de siguranta pot si rezidentii sa faca asta.

  2. Curand, mai curand decat isi imagineaza acest umflat cu pompa – de Arafat vorbesc , va veni si timpul sa dea socoteala pentru modul in care el si acolitii lui, isi bat joc de poporul roman ! Abia astept acea zi !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger