AcasăCORONAVIRUSRaed Arafat, mesaj înspăimântător pentru români: „Nu s-a rezolvat. Uitaţi-vă la Marea...

Raed Arafat, mesaj înspăimântător pentru români: „Nu s-a rezolvat. Uitaţi-vă la Marea Britanie, Franţa, Germania”

Raed ArafatRaed Arafat, mesaj înspăimântător pentru români: „Nu s-a rezolvat. Uitaţi-vă la Marea Britanie, Franţa, Germania”

De mai bine de un an, omenirea se luptă cu pandemia de coronavirus, iar bătălia e departe de a se fi sfârșit, deși avem un vaccin împotriva temutului virus. Suntem în fața unui a treilea val de Covid-19, potrivit experților din sănătate.

Campaniile de vaccinare sunt în plină desfășurare în majoritatea țărilor, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm. Trebuie să fim mai vigilenți, susțin specialiștii.

Arafat, vești proaste pentru români

Aceeași părere o împărtășește și Raed Arafat. Șeful DSU a comentat evoluţia pandemiei de coronavirus în ultimele săptămâni și vine cu vești proaste. Cifrele oficiale arată o scădere semnificativă a ratei de pozitivare. În acelaşi timp însă, numărul de cazuri grave se menţine ridicat, la peste 1000 de internaţi la ATI, de la o zi la alta.

„Noi facem o analiză în fiecare zi şi vedem mai mulţi indicatori. Situaţia este pe o line. Sunt unii indicatori care scad, dar alţii arată că situaţia nu este stabilă. Şi datele generale arata.

De ieri pe azi, avem o creştere de incidenţă în mai multe judeţe au fost în zona verde şi au reintrat în zona galbenă. Nu s-au dus către roşu cele care au fost anterior în zona roşie.

„Bătălia nu e gata”

Ce înseamnă asta. Bătălia nu e gata. Trebuie să fim atenţi. Măsurile aplicate de autorităţi şi mai ales măsura măştii universale au avut rol major în controlul situaţiei. Majoritatea respectă regulile. Nu s-a rezolvat.

Vedem lângă noi Franţa (unde este interzisă circulaţia după ora 18), Marea Britanie, Germania. Teama lor majoră este noua tulpină care este majoritară în Marea Britanie şi care se transmite mai eficient”, a explicat secretarul de stat în MAI.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă 3.218 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost raportate 66 de decese, bilanţul de la începutul pandemiei urcând la 17.164. La ATI sunt internaţi 1.089 d epacienţi cu COVID-19.

author avatar
Andreea Vlad
316 afisari

2 COMENTARII

  1. & O fi și de la plagiatele doctoranzilor, academicienilor, ? O fi trebuind să fie verificate mai bine, ?

  2. & Remarcați și că ratele mai mari de infectări au fost îndeosebi în centrele universitare, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger