AcasăCORONAVIRUSRaed Arafat mai dă o veste care sperie românii, privind valul patru...

Raed Arafat mai dă o veste care sperie românii, privind valul patru al pandemiei de Covid-19

Raed ArafatRaed Arafat mai dă o veste care sperie românii, privind valul patru al pandemiei de Covid-19

România va depăși pragul de 10.000 de infectări pe zi în valul patru al pandemiei de coronavirus, este de părere Raed Arafat. Șeful DSU prevede că scenariul din toamna anului trecut se va repeta.

Totuși, faptul că 31% din persoane sunt vaccinate și circa 15-20% au trecut prin boală oferă speranță că presiunea pe spitale va fi mai redusă decât în valul precedent, potrivit oficialului.

„Eu pot spune că este posibil (n.r. depășirea a 10.000 de cazuri zilnic ), o să vedem. Avem de aceasta dată, totuși, un procent de persoane vaccinate și un procent de persoane trecute prin boală, avem 31% de vaccinați și mai avem cel puțin 15-20% care au trecut prin boală. Putem să spunem că există oameni care chiar dacă se vor îmbolnăvi, nu vor veni la spital și nu vom avea același impact pe sectorul sanitar pe durată lungă. Față de valul trecut, avem arma (n.r. vaccinul), pe care nu o folosim”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Situația la ATI se înrăutățește

Arafat s-a arătat îngrijorat de creșterea numărului de cazuri noi pe secțiile de terapie intensivă, arătând că momentan sunt 840 de paturi de terapie intensivă, care pot fi suplimentate la peste 1.000. Potrivit bilanțului oficial comunicat de GCS pe 10 septembrie, numărul pacienților pe ATI a ajuns la 543, în creștere cu 20 față de ziua precedentă. Cei mai mulți dintre bolnavii de COVID care ajung la ATI sunt nevaccinați, a spus șeful DSU.

Secretarul de stat în MAI a îndemnat populația ca în momentul în care are simptome de Covid-19 să nu mai meargă la muncă și să se testeze și carantineze.

Nu că aruncăm vina pe oameni, dar, în final, depinde de noi cum ne protejăm, ştim că avem cu ce să ne protejăm. Nu vrem, din păcate, asta e o alegere, că cineva nu vrea să se vaccineze, asta e o alegere de a refuza un mijloc care poate să împiedice să ajungi la Terapie Intensivă sau într-o stare gravă. Facem tot posibilul – şi astăzi am avut o şedinţă la Ministerul Sănătăţii – pentru a urmări modul în care creştem numărul paturilor de Terapie Intensivă, deci se face tot posibilul pentru managementul corect al acestui val, dar vaccinarea rămâne soluţia optimă pentru a reduce numărul cazurilor grave”, a mai declarat Raed Arafat.

author avatar
Andrei Ștefan
575 afisari

13 COMENTARII

  1. „Cei mai mulți dintre bolnavii de COVID care ajung la ATI sunt nevaccinați”. Pai normal, ca cei mai multi suntem nevaccinati. Teoretic ar trebui sa fie o proportie de 30% vaccinati la ATI. Ar putea sa fie si mai multi, de-asta nu ne da si cifre exacte. Daca ar fi fost mai putini ar fi zis cati ca sa se poata lauda ca vaccinul functioneaza.

  2. Aia să le-o zică waxerilor bătuți în cap de soartă. Eu nu cred în datele lor statistice!
    VOI ÎI CREDEȚI????

  3. Nu ii cred pe imbecilii ăștia, așa cum nu cred că există covid! Au făcut din banala răceală pretext pt instaurarea unei dictaturi cum n-a fost de la începutul făpturii! Cine n-a înțeles până acum despre ce e vorba, ori e prost ori a luat lecții să devină.

  4. Si show-ul continua….cu aceeasi actori desueti, aceleasi discursuri menite sa te spele pe creier…..ne pregatesc pentru a treia tura de vaccin…..la fiece 6 luni ia vaccinu’ neamule…..uitati-va la Israel…..deja vorbesc de a patra tura de …..

  5. asta sigur ii zicem si noi ca e valul care o sa l inece ca sa nu mai vorbeasca ca un tonomat doar bazaconii, asta a vazut ca danemarca nu mai ia in considerare acst virus ca letal si ridica toate restrictiile aproape????????

  6. Bai Arahat, bai palestinian ordinar, de ce nu mergi si tu ca pitikul de Bokulet intre festivalierii de la Untold, sa respiri si tu aer curat !! 🙂 Sigur nu se prinde virusul chinezesc de tine, daca de pitikot nu se prinde, pe tine sigur te va evita, si inca asa, in cerc mare !! Lasa, bai arabule vrajeala ta de 6 lei si 66 de bani, nimeni nu mai crede nimic din ce aberati si mintiti voi cu tembelizorul si cu presa voastra aservita nou-nazista !! Insa, ar trebui sa le zici la cei 4.5 milioane de cobai ai tai voluntari ca deja au durata de viata pre-determinata, ca niste hamsteri mici de laborator ce sunt !! Multe succesuri, bai arabule, in lupta voastra imaginara cu Plandemia voastra de kakat !!

    • El are treaba cu respectarea drepturilor individuale civile. La el in sat era o singura libertare: sa dai cu pietre in evrei. E o libertate straina de noi. Iar la el i sat era o singura recompensa: sa primesti o camasa cu epoleti si o insigna. Asa a apurut SMURD -ul: ca pretext pentru un surogat de tinuta militara pe care Arafat a purtat-o cu mandrie.

    • El are treaba cu respectarea drepturilor individuale civile. La el in sat era o singura libertare: sa dai cu pietre in evrei. E o libertate straina de noi. Iar la el i sat era o singura recompensa: sa primesti o camasa cu epoleti si o insigna. Asa a apurut SMURD -ul: ca pretext pentru un surogat de tinuta militara pe care Arafat a purtat-o cu mandrie.

  7. Tatăl lui Omar Hayssam este frate cu tatăl lui Raed Arafat! Când au fugit din Iordania in Romania, tatăl lui Arafat, Ferzat Hayssam (fost sef al serviciilor secrete iordaniene, dat afara din Intelligence si considerat „persoana non-grata” in Iordania si Palestina) i-a făcut rost de un pașaport fals, schimbându-i numele, in Arafat! Pe numele lui Arafat Raed (nu s-a născut in Siria, si nici Omar nu s-a născut in Siria, ci ulterior si-au luat cetățenia siriana!)

    În Palestina si Iordania exista mandat de ARESTARE, imprescriptibil, pe viață, pentru infracțiunea de DEZERTARE din armata!

    Domnule Prim-Ministru Câțu, cereti SRI si SIE sa va dea mapele informative despre istoricul lui Arafat! O vor face cu deosebita plăcere! Domnule Prim-Ministru Câțu, Legea Sigurantei Nationale precum si Legea Combaterii Terorismului INTERZIC ca un individ ce are in familie rude pana la GRADUL IV inclusiv care sunt suspectate sau, si mai grav, CONDAMNATE de către o instanța din România pentru TERORISM INTERNATIONAL, să dețină funcții in STATUL ROMAN!

    Omar Hayssam a fost condamnat de instanţele din România în mai multe dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul „Volvo Truck”, trei ani de închisoare în dosarul „Foresta Nehoiu”, doi ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

    Totodată, Hayssam a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 24 de ani şi patru luni închisoare în dosarul „Manhattan”, în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea unor infracţiuni economice.

    Domnule caCâțu, nu repetați greșeala foștilor Prim-Miniștri, care deși au fost informați (cautati mapele informative ale SRI si SIE înregistrate legal la Cabinetul Primului Ministru cu privire la obiectivul Arafat!), in loc sa il demitî din Ministerul Sănătății unde Arafat era secretar de stat, și-au permis sa creeze o structura pe care s-o conducă însuși Arafat in … MINISTERUL DE INTERNE! Este o încălcare a SIGURANTEI NATIONALE fără precedent in lume! Vă reamintesc ca există si instituția DEMITERII. DEMITETI-L!

    #UnderCoverCitizens

  8. Valul 4 vine dupa valul 3 si e inainte de valul 5…….au descoperit cercetatorii politici care ne conduc, evident dupa studii de ani de zile. Studii de aritmetica in clasele primare ca mai mult nu au! Va vine voua randul pe socotitoare cat de curand mai tradatorilor!

  9. Poate daca dnii/dnele jurnaliste nu l-ar mai introduce in pagina cu titluri de acest gen, specialistul in descarcerari ar fi mai putin virulent. Poate daca s-ar cere anchete serioase in cazurile pline de insucces pe care le-a gestionat aiurea, poate daca am scrie n petitii ca vrem sa ne prezinte activitatea reala si apoi sa suporte consecintele, poate am reusi sa-i micsoram din importanta aceasta nejustificata. da vina este si a dnelor/dnilor jurnalisti care -l introduc cu texte de acest gen. Da specialistul in descarcerari nu mai sperie pe nimeni dar este prezent dirijand situatia creata cu ordin pe unitate. Intrebarea este ce putem face? Cum il putem opri pentru totdeauna din aparitii tv ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger