AcasăCORONAVIRUSRaed Arafat îi ameninţă pe bucureşteni! Iată ce se întâmplă în Capitală,...

Raed Arafat îi ameninţă pe bucureşteni! Iată ce se întâmplă în Capitală, dacă cetăţenii se vor „relaxa” prea mult

Raed ArafatRaed Arafat îi ameninţă pe bucureşteni! Iată ce se întâmplă în Capitală, dacă cetăţenii se vor "relaxa" prea mult

Bucureştiul se mai „relaxează” începând cu data de luni, 25 ianuarie.

Se redeschid restaurantele, cafenelele, la 30% din capacitate, între orele 6-21, iara accesul publicului în sălile de spectacol permis tot în limita a 30% din locuri. Măsura va fi valabilă şi pentru sălile de jocuri.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, atrage atenţia că pericolul provocat de pandemie n-a trecut şi că bucureştenii trebuie să rămână precauţi.

În plus, secretarul de stat în MAI ameninţă că restricţiile se vor întoarce în Capitală, dacă cetăţenii se vor „relaxa” prea mult.

În baza faptului că există scădere, în baza faptului că se vede că este o scădere trei zile la rând şi s-a atins aproape de 2,5 indicele (în Bucureşti – n.r.), faptul că activităţile care se reiau sunt limitate, adică există reguli de limitare dacă se respectă toate regulile – mască în teatre, în cinematografe, distanţe, procentul de 30% în restaurante – dacă respectăm toate acest reguli atunci putem ţine mai departe situaţia sub control.

Dacă suntem unde suntem este pentru că au existat măsuri gen mască universală peste tot decalarea programului de muncă, şcoală închisă la acest moment, toate astea au dus la situaţia în care suntem acum”, a declarat Raed Arafat la postul Digi24.

Secţiile ATI rămân super-aglomerate

Raed Arafat a adăugat că se constată o ”scădere foarte lentă” în ceea ce priveşte ocuparea paturilor de terapie intensivă, iar vineri gradul de ocupare a paturilor de ATI a scăzut pentru prima dată după mult timp la sub o mie de pacienţi.

Noi am gestionat situaţia în ultimele luni pe baza incidenţelor, iar HG cu starea de alertă care include aceste incidenţe nu prea a dat foarte mult flexibilitate, încât după ce s-a trecut foarte mut de un prag să spui că nu respecţi Hotărârea de Guvern.

Clar, aici trebuia să se analizeze situaţia din Bucureşti, să se aştepte un pic – şi s-a aşteptat 48 de ore – şi avem trei zile cu descreştere în Bucureşti – şi s-a luat decizia care este reversibilă”, a mai afirmat Arafat.

Şeful DSU a explicat că s-a amânat deschiderea unor unităţi de alimentaţie publică din Capitală în acest week-end tocmai pentru a se evita aglomeraţia.

author avatar
Andrei Ștefan
172 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger