AcasăCORONAVIRUSVor fi românii obligați să facă și a patra doză de vaccin...

Vor fi românii obligați să facă și a patra doză de vaccin anti-Covid? Ce spune Raed Arafat

Raed ArafatRaed Arafat, despre necesitatea unei a patra doze de vaccin anti-Covid

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană (EMA) şi-a exprimat deja îndoielile cu privire la necesitatea unei a patra doze a vaccinului anti-COVID-19. Idee susținută, se pare, și de șeful DSU, Raed Arafat.

Oficialul a explicat la Digi 24 că necesitatea celei de-a patra doze totul depinde de cum evoluează pandemia în România.

„Nu cred că vom ajunge acolo, dar știți cum este, totul depinde de cum evoluează lucrurile, totul depinde de ce variante pot să apară, dacă apare vreo variantă care să fie una care îngrijorează. La acest moment, cum merge treaba, probabil că nu vom ajunge doza a patra”, a declarat secretarul de stat.

Vaccinarea antiCovid ar putea deveni sezonieră

Raed Arafat a precizat că este posibil ca acest virus să devină endemic, „asta înseamnă că așa cum facem vaccinul anual pentru gripă sezonieră, să includem inclusiv un vaccin anual pentru SARS-CoV-2 care să ne protejeze”, a spus șeful DSU.

Potrivit EMA, sunt necesare mai multe date despre impactul noii variante asupra vaccinurilor şi o mai bună înţelegere a evoluţiei valului actual pentru a decide dacă este necesar un vaccin specific pentru Omicron.

author avatar
Andreea Vlad