AcasăCORONAVIRUSVor fi românii obligați să facă și a patra doză de vaccin...

Vor fi românii obligați să facă și a patra doză de vaccin anti-Covid? Ce spune Raed Arafat

Raed ArafatRaed Arafat, despre necesitatea unei a patra doze de vaccin anti-Covid

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană (EMA) şi-a exprimat deja îndoielile cu privire la necesitatea unei a patra doze a vaccinului anti-COVID-19. Idee susținută, se pare, și de șeful DSU, Raed Arafat.

Oficialul a explicat la Digi 24 că necesitatea celei de-a patra doze totul depinde de cum evoluează pandemia în România.

„Nu cred că vom ajunge acolo, dar știți cum este, totul depinde de cum evoluează lucrurile, totul depinde de ce variante pot să apară, dacă apare vreo variantă care să fie una care îngrijorează. La acest moment, cum merge treaba, probabil că nu vom ajunge doza a patra”, a declarat secretarul de stat.

Vaccinarea antiCovid ar putea deveni sezonieră

Raed Arafat a precizat că este posibil ca acest virus să devină endemic, „asta înseamnă că așa cum facem vaccinul anual pentru gripă sezonieră, să includem inclusiv un vaccin anual pentru SARS-CoV-2 care să ne protejeze”, a spus șeful DSU.

Potrivit EMA, sunt necesare mai multe date despre impactul noii variante asupra vaccinurilor şi o mai bună înţelegere a evoluţiei valului actual pentru a decide dacă este necesar un vaccin specific pentru Omicron.

author avatar
Andreea Vlad
513 afisari

7 COMENTARII

  1. NECESITATEA STRINGENTA CA RAED ARAFAT SA AJUNGA LA PUSCARIE….NEAPARAT!
    LASATI MINCIUNILE…CRIMELE LUI RAED ARAFAT SI ALEA ALE CIRACILOR LUI CER PEDEAPSA…

    • Sa se faca si doza 4 si 5 si….100. Nu e vorba de sanatate ci de bussines si controlul dictatorial care a inceput sa se instaureze.

  2. oare de ce se amesteca in treaba asta dl Arafat si nu lasa pe cei din ministerul sanatatii sa se ocupe de problema? ha?

  3. ce se intampla cu persoanele infectate si carantinate la domiciliu si care nu au pe nimeni care sa ii aprovizioneze cu alimente medicamente etc pe perioada cat timp stau izolati?Nu exista o cale legala sa plateasca si sa fie ajutati?
    La asta nu se gandeste acest domn ARAFAT?

    • Sindicatele polițiștilor au spus limpede că nu ne caută de botniță și nici nu merg la ușile oamenilor să vadă dacă s-au închis în casă, carantină. Cei în arest la domiciliu, mai degrabă autoarest, că ce-i carantina, să facă bine să iasă din casă să-și cumpere ce le trebuie.
      Dacă sînt speriați de bombe, nu cred că nu se găsește un vecin care s-o facă în locul lor.

  4. Eu as propune pentru satisfactia lui Harafat,sa facem cate o doza de vaccin odata la 30 de zile.
    P.S.Ce ca-cat de vaccin e asta pe care trebuie sa-l faci de jdemii de ori?Eu stiu ca am facut cand eram mic,cate un singur vaccin pentru o anumita boala.Asta se intampla prin anul 1969,de atunci nu cumva a mai evoluat stiinta medicala?Sau erau aia asa de prosti ca nu stiau sa faca decat o singura doza?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger