AcasăCORONAVIRUSRaed Arafat dă cărțile pe față. „A existat politizare în această pandemie”

Raed Arafat dă cărțile pe față. „A existat politizare în această pandemie”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a afirmat, marți, că pandemia de coronavirus a fost politizată.

Potrivit lui Raed Arafat, campania electorală încurcă gestionarea pandemiei și îngreunează lupta cu acest virus.

Raed Arafat recunoaște ceea ce politicienii au negat

„Nu pot să spun că încurcă, este o situație pe care o trăim, normal că orice campanie electorală nu face ușoară lupta cu o pandemie, automat este aspectul unei situații de urgență care se politizează. A existat politizare în această pandemie, indiferent că vrem să recunoaștem sau nu…”, a declarat Raed Arafat.

Nu de puține ori șeful DSU a fost învinuit că face jocuri politice în gestionarea pandemiei de coronavirus. Arafat, a mai spus că și în alte situații de urgență au existat momente de politizare.

Raed Arafat a mai spus că pandemia nu trebuie să fie un teren de joacă

„Fără nicio discuție, la un anumit moment, acest lucru s-a observat…Eu dacă o să spun altceva lumea o să mă ia că nu sunt serios. Deci, clar că au existat niște momente de politizare așa cum am politizat, altă dată, alte situații de urgență.

Și noi foarte mult le explicăm colegilor din organizații mondiale – s-a vorbit la NATO, s-a vorbit la UE, la Națiunile Unite – că trebuie transmis tuturor politicienilor, chiar dacă pare o utopie, că situațiile de urgență care necesită reacții imediate nu pot să devină un teren de joacă pentru politic.

Deci, să lase astfel de situații și să colaboreze, nu să le folosească ca pe un teren de joacă, e greșit! Este foarte greșit în situația unei pandemii!”, a mai spus Raed Arafat.

Potrivit secretarului de stat, se poate ajunge chiar în situația în care „populația să nu mai creadă nimic și să nu mai asculte nimic. Asta ar fi cel mai grav! Ar însemna să pierdem controlul”.

author avatar
Eli Dan Davidescu