AcasăCORONAVIRUSRaed Arafat, anunț îngrijorător în privința cazurilor COVID! Estimează un nou record,...

Raed Arafat, anunț îngrijorător în privința cazurilor COVID! Estimează un nou record, pentru sâmbătă: „Oricum cifra e mare”

Pentru a fi cât mai convingător, Raed Arafat se declară gata să se vaccineze în direct

Deja cele 799 de cazuri noi raportate vineri au iscat îngrijorare în rândul românilor care urmăresc zilnic comunicările venite de la oficiali, pe tema situației generate de noul coronavirus.

Iar estimarea venită de la secretarul de stat Arafat nu sunt deloc liniștitoare. Mai ales că oficialul MAI se așteaptă la un nou record negativ. În baza datelor intermerdiare avute la dispoziție, respectiv cele de vineri, de la ora 18, Raed Arafat estimează că raportarea zilnică pe care o va face publică Grupul de Comunicare Strategică, sâmbătă, va indica o depășire a pragului de 800 de cazuri.

„Deci mâine (sâmbătă-n.n) ne aşteptăm ca cifra, dacă nu există ajustări (…), dar asta în mod normal denotă că mâine (sâmbătă- n.n) vom depăşi 866 (de cazuri), cel puţin cu 10, 20, 30 de cazuri, cam asta este trendul. Dar o să vedem, că s-ar putea să fie ajustări, oricum cifra e mare”, a susținut Raed Arafat, vineri seară, la Digi24.

Fără locuri la ATI, la spitalele COVID din Capitală. Ce soluții se au în vedere

De asemenea, secretarul de stat aflat în fruntea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne a anunțat că nu mai sunt locuri libere la Terapie Intensivă, la unitățile spitalicești din Capitală care internează pacienți cu noul coronavirus. „Spitalele care primesc cazuri COVID-19 de Terapie Intensivă (…) m-au anunţat, într-adevăr, că nu mai avem locuri de Terapie Intensivă la Matei Balş, la Babeş, la Marius Nasta şi nici la spitalul militar care este mobil şi este la Ana Aslan”, a declarat Arafat.

În aceste condiții, oficialul a trecut în revistă variantele pa care le iau în calcul autoritățile, în privința gestionării noilor cazuri care apar. „Soluţia – dacă apare un caz sau două – mutarea lor în afara Bucureştiului, unde găsim locuri, problema este că şi Ploieştiul este plin aproape plin, inclusiv unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Ploieşti este la capacitate maximă, din câte am înţeles.

Soluţia care poate să fie este să găsim, în spitalele care au paturi de Terapie Intensivă, să găsim spaţii unde pot instala aparate şi să le aducem de la depozitele noastre un număr de ventilatoare, cu monitoare, cu tot, să le instaleze (…) Dacă fizic n-au spaţiu, avem a patra şi ultima unitate de Terapie Intensivă mobilă, de rezervă, pe care o avem şi este la Bucureşti, şi asta putem să o instalăm lângă un spital şi asta înseamnă 12 paturi suplimentare de Terapie Intensivă, dar pentru asta trebuie alocat personal”, a precizat Raed Arafat, la postul TV amintit.

155 afisari

2 COMENTARII

  1. un glont in cap iti trebuie jegosule musulman !…si poate o sa il ai in curind ! marssssssssss bolindule oligofren !

  2. Dute in mortiiiiiiiiiiiiiii matiiiiiiiiiiiii de jegos musulman si lasa poporul roman in pace ! …mas la tine in tara unde esti condamnat la moarte ….cine stie ce dracului ai facut si acolo !…dute si dute sa nu mai auzim de un dement neomarxist !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger