AcasăCORONAVIRUSRaed Arafat, veste bună în lupta cu noul coronavirus. Achiziţia care va...

Raed Arafat, veste bună în lupta cu noul coronavirus. Achiziţia care va ţine sub control Covid-19!

România a reuşit să achiziţioneze primele 40.000 de teste rapide pe bază de antigen. Testele vor fi distribuite săptămâna viitoare la unităţiule de primiri urgenţe, însă vor fi folosite doar în cazul persoanelor simptomatice.

Raed Arafat a mai spus că România va achiziționa alte 3 miliaoane de teste rapide pe bază de antigen, care vor mări semnificativ capacitatea de testare a României. El a mai spus că în prezent aceasta este undeva la 40-50 de mii de teste pe zi, dar că nu se realizează atât de multe.

Am ajuns de la câteva mii de teste pe zi am ajuns la 40 – 50 de mii de teste, dar nu se fac atâtea. Am reușit să cumpărăm primele 40 de mii de teste rapide pe bază de antigen. Aceste se vor transmite în cursul săptămânii la unitățile de primiri urgențe, dar vor fi folosite la cazurile simptomatice„, a afirmat Raed Arafat la postul Antena 3.

Arafat a făcut o comparaţie între testele rapide şi testele PCR

Şeful DSU a precizat că, dacă eficienţa testelor rapide se va apropia de cea a testelor PCR, atunci se vor folosi testele cu antigen. „Al doilea pas a fost OUG prin care vom cumpăra 3 milioane de teste rapide pe bază de antigen. Asta va grăbi depistarea pozitivilor, carantinarea și izolarea.

Testele cu antigen nu erau recunoscute în iulie, acum sunt recunoscute. O să se achiziționeze trei milioane de teste rapide, depistarea cazurilor va fi mai rapidă. Sunt colegi care spun că trebuie să continuăm tot cu testele PCR. Dacă se va dovedi că diferența între teste rapide și PCR nu e mare, se vor folosi teste rapide„, a mai afirmat secretarul de stat în ministerul de Interne.

De ce au fost închise şcolile?

Recomandarea OMS este o recomandare, nu înseamnă că este aplicabilă la toți. La noi au trecut multe școli pe scenariul roșu. Sunt alte studii care spun de trasnmiterea asimptomatică. În mare parte copiii sunt asimptomatici. Noi știm de 1% pentru că au avut febră, au avut simptome.

Acum decizia de a trimite pe toți elevii la domiciliu este încă o soluție pentru a reduce contactul și mobilitatea. Trebuie redusă mobilitatea, redus contactul. Sperăm ca într-o lună să vedem un efect bun, să stopăm creșterea și să vedem reducerea numărului de cazuri”, a zis Arafat.

Când ne întoarcem la normalitate?

O perioadă vom continua creșterea numărului de infectări, zece, două săptămâni. Măsurile ne pot duce la un platou și apoi să începem coborârea. Dacă e prea devreme, începem din nou să urcăm. Vor fi măsuri speciale de ziua alegerilor, dezinfecția, dar vom fi foarte atenți la ce se întâmplă după. Nu sărbători, nu festivități.

Eu nu văd luna decembrie să fie de revenire la normalitate totală, imposibil. Va necesita să fim foarte atenți până la primăvara anului viitor. Nu înseamnă că vom avea măsuri drastice până atunci. Dacă lumea se relaxează, începe un nou val„, a spus Arafat.

author avatar
Andrei Ștefan
415 afisari

2 COMENTARII

  1. Raed Arahat este nepotul lui Omar Hayssam…zic oameni bine informati…
    Si atunci se explica de ce Ciolacu este maimuta din fruntea PSD care accepta teroarea asupra romanilor. Si de ce Raed Arafat raspunde la comenzile lui Virgil Ardelean si Ilie Botos. O clica de jefuitori si asasini cu marioneta Iohhanis in geam. Camasa mortii a imbracat-o insa patriahul Daniel cand si-a pus botnita si a permis intrarea cailor alogenilor in sfanta biserica. RAED ARAFAT CONTINUA CEEA CE A FACUT SI OMAR HAYSSAM…TRAFIC CU MOARTEA…Sub atenta protectie a MINISTERULUI DE INTERNE!!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...