AcasăCORONAVIRUSRaed Arafat a tras ALARMA: un nou fenomen periculos pune sănătatea românilor...

Raed Arafat a tras ALARMA: un nou fenomen periculos pune sănătatea românilor în pericol!

raed arafatRaed Arafat a tras ALARMA: un nou fenomen periculos pune sănătatea românilor în pericol!

Raed Arafat îi sfătuiește pe români să evite călătoria în zonele în care a apărut nouă tulpină a virusului. Sunt vizate țările din sudul Africii, dar și zonele limitrofe, a explicat șeful DSU.

Raed Arafat recomandă doar călătoriile esențiale și renunțarea la vizitele în țările afectate, inclusiv cele aflate în vecinătate.

Long-Covid, un fenomen tot mai periculos

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat că încep să apară tot mai multe cazuri post COVID.

Mai e un lucru care trebuie să ne uităm la el foarte bine. Încep să apară din ce în ce mai multe cazuri de post COVID, COVID lung, cum spunem, care necesită atenţie şi îngrijire atentă şi care trebuie găsite soluţii.

Asta a fost una din concluziile colegilor din Israel care ne-au zis că la ei deja văd acest fenomen, că post COVID-ul deja începe să apară în unităţile de primiri urgenţă, începe să apară în diferite zone şi aici recomandare este să se facă anumite clinici de pneumologie, de infecţioase, care să se ocupă de aceste cazuri.

Acestea sunt măsuri suplimentare pe care Ministerul Sănătăţii le-a anunţat”, a menţionat Arafat.

Valul 5 n-ar avea legătura cu tulpina sud-africană

Arafat a afirmat că pregătirea pentru următorul val se face, precizând că autorităţile nu stau liniştite chiar dacă acum se înregistrează o scădere a numărului de cazuri. El a precizat că încep să apară tot mai multe cazuri post COVID. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că probabil valul 5 al pandemiei nu va avea legătură cu noua tulpină.

Pregătirea pentru următorul val oricum se face şi la nivelul Ministerului Sănătăţii şi la nivelul nostru, pe partea sectorului de urgenţă, nu stăm liniştiţi chiar dacă acum suntem în scădere la numărul cazurilor.

Aici cu siguranţă sunt şi alte soluţii care pot fi implementate, sunt convins că se lucrează asupra lor la nivelul Ministerului Sănătăţii. Am avut şi vizite care au venit cu anumite idei, asta poate se vor discuta acolo.

Din punctul nostru de vedere, capacitatea, modul în care vom reacţiona, noi încercăm să păstrăm ce am avut, în sensul în care la momentul în care vedem că începe să crească, să începem să reactivăm anumite mecanisem care acum încet încet nu mai sunt active sau sunt active la minim pentru că avem un număr mai mic de cazuri.

Şi ne întoarcem la activarea unui număr mai mare de paturi de terapie intensivă, ne întoarcem la activarea mecanismelor din unităţile de primiri urgenţe, la suplimentarea echipajelor de intervenţie”, a declarat Arafat.

author avatar
Andrei Ștefan
1.428 afisari

15 COMENTARII

  1. A prins curaj brancardierul criminal?
    De ce nu ai luat tratamente criminalule? Unde sint echipamentele pe care s-au dat sute de milioane de euro?

  2. Suntem singura țară în care protocolul covid pentru cazurile grave prevede Remdesivir în „tratament”. L-am pus între ghilimele pentru că utilizarea Remdesivirului este echivalentă cu extracția ambilor rinichi și deteriorarea gravă a ficatului. Dar e bun că economic e profitabil pentru că în timp ce producerea costă sub 20 de dolari vânzarea se face cu peste 3000. E marja mare pentru șpăgi.

  3. SATANA ARAFAT IAR A SCOS CAPUL DIN SOBOLANIME…COVID SERIALUL 5! PUSCARIA SAU MOARTEA SA TE INGHITA CRIMINAL NENOROCIT CU RAFILA CU TOT SI CU TOTI DOCTORII CRIMINALI! NEAM DE NEAMUL VOSTRU SA NU VADA SPITAL DECAT PE TARGA! INGERII MORTII …COVID 19 SERIALUL SATANISTILOR…EPISODUL 5..

  4. dupa ei trebuie sa traim vesnic cu fenomene periculoase si tot felul de crize , ma rog cei care pun botul la astfel de ” stiri ” . totusi aceste ” stiri ” repetate zilnic au si un efect bun , se banalizeaza si nu le mai lumea in seama . in presa se da ca lumea este infricosata de noua tulpina sau mai stiu ce , si in realitate lumea isi vede de treaba .

  5. & Și nici Rafila și nici Arafat nu sunt „garantați Vanghelie”, că puteați zice că e vinovat domnu’ cu ,,almanahele” și ,,vanghelioanele” , ?

  6. & Deci, și domnu’ Vanghelie v-a zis de ,,tulpina lu’ Kunta Kinte”, încă din vremea când garanta pentru lideri politici de la PSD, ?

  7. Futu-va in gat de jegosi si cretini…ia uite si dulapul din Cotroceni latra de Hanuca ..SCURSURILOR, TARATURI SI FII DE CATEA CE SUNTETI…ATI IESIT VREODATA, RAMELOR, SA SPUNETI VREO URARE TRADITIONALA A ROMANILOR?! ARDE-V-AR FOCUL INIMILE VOASTRE DE IOBAGI SI ARGATI….ARAHAT MANANCA KKAT..SI IOLABIS IESE SI LATRA EVREIESTE….SCUIPATI PE EI CA PUT!!

  8. Spunea un doctor iesean ca daca guvernul ar suspenda pomparea de bani in media corupta si sporuri/ spagi de covid catre doctori criminali, pandemia s-ar termina a 2-a zi. Am toate motivele sa-l cred.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger