AcasăCORONAVIRUSRaed Arafat a răspuns unei întrebări de mare interes pentru toți românii:...

Raed Arafat a răspuns unei întrebări de mare interes pentru toți românii: ”Dacă totul merge bine…” – VIDEO

Raed Arafat a răspuns unei întrebări de mare interes pentru toți românii: ”Dacă totul merge bine...” - VIDEO

În plină campanie de vaccinare împotriva COVID-19, foarte mulți români se întreabă când se vor încheia problemele generate de noul coronavirus și când se vor putea bucura de activitățile de dinaintea izbucnirii pandemiei COVID, pe cât posibil fără restricții și fără griji.

Întrebat, vineri seară, la TVR1, când ne-am putea întoarce la o viață cât de cât normală, secretarul de stat Raed Arafat a făcut din start referire la campania de imunizare împotriva COVID-19. ”Dacă campania de vaccinare care merge foarte bine și sper să continue așa – avem o campanie care, comparativ cu alte țări, are succes și are număr suficient de oameni vaccinați (…) și trebuie să continue – dacă totul merge bine, este posibil pe la toamnă- iarnă să ne vedem că avem un număr suficient de vaccinați ca să întrerupem răspândirea”, a precizat Raed Arafat.

Șeful DSU: Vaccinarea să continue și măsurile de protecție să continue

Totodată, secretarul de stat a pus accent pe nevoia respectării și pe mai departe a măsurilor de protecție dispuse în lupta contra noului coronavirus. ”Dar mai sunt și necunoscute: ce tulpini noi mai apar… Până acum, totul este ok, sub control să zicem. Poate că va mai trebui să fie făcute anumite modificări la vaccin, poate mai trebuie făcute rapeluri. Acum lumea de știință și de cercetare lucrează. Dar eu cred, către sfârșitul anului, am putea să ajungem la o situație mult mai bună decât a fost până acum, cu condiția celor două traiectorii: vaccinarea să continue și măsurile de protecție să continue până la momentul în care considerăm că suntem în siguranță să începem să relaxăm din aceste măsuri”, a mai subliniat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Din câte reiese din cele mai recente date venite de la Grupul de Comunicare Strategică, până la data de 26 februarie, pe teritoriul României au fost confirmate 795.732 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 736.020 de pacienți au fost declarați vindecați. Din raportarea de vineri a reieșit că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.761 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).