AcasăCORONAVIRUSRaed Arafat a prezentat documentul în baza căruia românii mai pot pleca...

Raed Arafat a prezentat documentul în baza căruia românii mai pot pleca din ţară. Acest act înlocuieşte paşaportul de vaccinare

raed arafat Raed Arafat a prezentat documentul în baza căruia românii mai pot pleca din ţară. Acest act înlocuieşte paşaportul de vaccinare

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a lămurit o problemă care-i macină pe mulţi români: cum mai pot ieşi din ţară. Dacă există state care iau în calcul eliberarea unui paşaport de vaccinare, pentru cei care se imunizează, deocamdată, ţara noastră adoptă o ală strategie.

Şeful DSU spune că certificatele eliberate după imunizare, în centrele din România, sunt valabile și în afara țării și pot fi verificate prin intermediul QR codului.

Adeverința de vaccinare, biletul spre străinătate

Raed Arafat a precizat că, până la un pașaport de vaccinare, adeverința de vaccinare poate fi folosită de români, inclusiv în afara țării.

Adeverința de vaccinare cu data e valabilă și atunci când urci în avion și o arăți și în altă țară, ei o văd și o recunosc. Ea este și în limba engleză, e un cod QR care permite verificarea și faptul că demonstrezi că ești vaccinat este verificabil.

Cei care încearcă să falsifice trebuie să știe că acest cod QR poate să demonstreze că ai falsificat-o și e mai greu să falsifici pentru că cine citeste vede datele în codul respectiv. De obice, când arăți numele tău cu datele înseamnă că într-adevăr ai fost vaccinat„, a mai spus Arafat.

Arafat a explicat de ce s-au înăsprit restricţiile în România

Dacă trebuie să fii la ora 22 acasă, asta descurajează anumite activități, poate renunți să mergi într-o vizită la cineva. Nu dorește nimeni din grupul tehnico-științific să facă un lockdown total, nimeni nu zice ‘haideți să închidem tot și să nu se mai miște nimeni.

Măsurile sunt adaptate la fiecare zonă și la rata de infectare. Noi în fiecare zi avem un briefing național, în acesta se arată mai multe grafice, mai multe discuții.

Aici participă toate centrele județene, participă colegi de la UPU, coordonatorii zonali de la ATI, DSP-ul, INSP-ul, acolo urmărim mișcările din fiecare zonă.

La nevoie convocăm grupul tehnico-științific, oricine poate să îl convoace, se discută, noi am avut o discuție acum o săptămână jumătate înainte să se prelungească starea de alertă și am discutat anumite aspecte și cred că vom mai discuta una săptămâna trecută.

Semnalele de alarmă le pot trage INSP-ul și DSP-urile care pot face cereri de carantinare locală, cam asta este procedura. Carantina zonală se rezolvă cu INSP, DSP și șeful DSU care semnează ordinul după ce vine decizia semnată a comitetului județean.

Măsurile impuse la nivel național sunt votate la nivelul consiliului tehnico-științific, unele sunt aprobate la nivelul CNSU-ului, altele trebuie să fie schimbate prin ordonanță de urgență.

Măsurile noastre sunt mai puțin radicale, unele țări au închis de tot hotelurile din zonele în care se fac sporturi de iarnă, noi am redus capacitatea la 70%„, a declarat Raed Arafat la postul Digi24.

author avatar
Andrei Ștefan
1.001 afisari

4 COMENTARII

  1. Ba arahat, du-te si impusca-te !
    Astia vaccinatii , care se infecteaza la greu, VOR DEVENI FOCARE AMBULANTE DE COVID, CU ”DOCOMENT” LA MINA !!!
    NEVACCINATII VOR TREBUI SA SE FEREASCA DE ACUM INAINTE DE VACCINATI FIINDCA POT LUA DE LA EI COVID .
    MAI MARE EGOISM CA LA VACCINATI SI LA ”AUTORITATI” NU EXISTA !
    EI SE CONSIDERA APARATI, DAR IN CUR II DOARE DE CEILALTI CARORA LE DAU BOALA !!!
    FERITI-VA DE VACCINATI !!!!

  2. o sa te duci si tu acolo unde ti ai facut strada singur in fata poporului roman!!!!!!!!!!

  3. Cei care au analize in care se arata ca au anticorpi sau cei care au facut covid nu conteaza?
    Se vede cum ai facut facultatea mai jegule! Pe tigari, pe blugi sau pe visik?
    Sa stii ca vine si ziua aia…!

  4. Singurul lucru bun e ca tinerii vin acasa devreme 🙂
    In rest, virusul se plimba la fel . Deja e dovedit de mai mult de un an de zile.
    Testarea in masa e cea mai buna solutie.Nu restrictia

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger