AcasăCORONAVIRUSRaed Arafat a făcut lumină: în ce condiţii poţi participa la meciuri...

Raed Arafat a făcut lumină: în ce condiţii poţi participa la meciuri sau concerte. Starea de Alertă, prelungită!

raed arafatRaed Arafat a făcut lumină: în ce condiţii poţi participa la meciuri sau concerte. Starea de Alertă, prelungită!

Veşti bune: se mai relaxează restricţiile în România! ​Guvernul a prelungit starea de alertă, dar a permis totuşi organizarea de evenimente-test.

Este vorba de evenimente sportive sau culturale/artistice cu depășirea capacității de 50%. Însă accesul va fi permis persoanelor care sunt vaccinate, au un test negativ de COVID-19 sau au trecut prin boală.

Nu împărțim populația în vaccinată sau nevaccinată. Nu vrei să te vaccinezi, te testez”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Şeful DSU a mai precizat că s-a eliminat restricţia legată de domiciliu privind participarea la pelerinaje religioase sau procesiuni. În acest caz, a spus el, trebuie respectate măsurile de protecție sanitară anti-COVID-19.

Cum intri pe stadion?

Competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test/pilot cu aprobarea CNSU pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății, participarea fiind permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, se află în perioada cuprinsă între a 15 și a 90 a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore, sau a unui test antigen în condițiile stabilite prin metodologia aprobată prin ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății.

Cum intri la concert?

Activitatea cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte,se poatedesfășura cu participarea publicului peste 50% dincapacitatea maximă a spațiului,doarca evenimente test/pilotcu aprobarea CNSU pe baza propunerii Ministerului Culturiișicu avizul Ministerului Sănătății, participarea fiind permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, se află în perioada cuprinsă între a 15 și a 90 a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, în condițiile stabilite prin metodologia aprobată prin ordin comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății.

Prefectul Capitalei anunță ridicarea restricțiilor

Alin Stoica a zis că se pot decide noi măsuri de relaxare a restricţiilor, după 48 de ore de la scăderea incidenţei de COVID sub 1,5 la mia de locuitori. Joi ar putea fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Rata de infectare în Capitală a scăzut la 1,59 la mia de locuitori. „La fel ca la pragul de 3/1000, vom aștepta 48 de ore pentru a vedea că se păstrează tendința descrescătoare. Dacă se păstreză, convocăm comitetul joi”, a zis prefectul Capitalei.

author avatar
Andrei Ștefan
288 afisari

1 COMENTARIU

  1. Numai prostii mai merg acuma la meciuri sau asa-zisele concerte, asta daca vrei sa te infectezi de la deja celebrii vaxinati cu serul minune !! 🙂 Bai palestinianule de Arahat, instinctul de supravietuire e mai puternic acum decat orice, voi toti sunteti uneltele Diavolului, numai sa ii atrageti pe cei slabi de inger va duce capul ala al vostru prost, bai ne-credinciosule !! 🙂 Stai bai calm, ciuhapule, ca numai cobaii vostrii se arunca cu capul inainte in prapastie, restul isi vad de viata lor, asa ca mai lasa gargara ta globalista, ca miliardarii care conduc aceasta mega-escrocherie globala numita Plandemie, o sa va arunce si pe voi in groapa, cand nu le veti mai fi folositori, asa ca tot in Iad ajungi, musulmanule idiot util ce esti !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger