AcasăCORONAVIRUSVor mai rămâne în farmacii testele rapide pentru Covid-19? Raed Arafat rupe...

Vor mai rămâne în farmacii testele rapide pentru Covid-19? Raed Arafat rupe tăcerea

arafatRaed Arafat a decis dacă va retrage sau nu din farmacii testele rapide pentru Covid-19

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a decis soarta testelor rapide pentru COVID-19 din farmacii.

El a declarat, vineri, că autoritățile nu intenționează să interzică vânzarea testelor rapide Covid-19 în farmacii, chiar dacă acestea prezintă ”un procent de fals negativ”.

Arafat a spus că este preferabil ca persoanele care doresc să se testeze pentru simptome ușoare să o poată face acasă.

Dacă le retragem, și asta a fost subiect unor discuții, dacă retragem testele vândute în farmacii, s-ar putea ca cei care se testează pentru simptome ușoare să nu se mai testeze.

Preferabil să se testeze, să rămână acasă, decât să nu se testeze deloc. Deci retragerea testelor rapide de la farmacii și păstrarea lor numai pe linie oficială nu garantează că toți care au simptome și care sunt curioși să vadă dacă sunt pozitivi sau nu vor merge la testare.

Așa că este o soluție, totuși, măcar de autocontrol, că dacă m-am văzut că sunt pozitiv, măcar să stau acasă și să mă izolez de familia mea, să pun masca și să fiu atent în casă. Măcar atât”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Cât de bine funcţionează testele rapide?

Secretarul de stat Raed Arafat a afirmat că ”testele rapide, dacă sunt pozitive, înseamnă aproape sigur sigur că ești pozitiv”.

În schimb, dacă acestea sunt negative în cazul unei persoane cu simptome, este mai ușor de depistat ”falsul negativ”.

Testele rapide, dacă sunt pozitive, înseamnă aproape sigur sigur că ești pozitiv. Dacă sunt negative la persoană simptomatică, există bineînțeles un procent de fals negativ, și atunci persoanele negative care ies negativ la un test rapid care și-l fac acasă, dar sunt simptomatici, sfatul nostru pentru ei este să meargă să facă un test PCR”, a mai zis Arafat.

Câţi bolnavi de COVID-19 are, de fapt, România?

Ocuparea paturilor de ATI a rămas pe un platou şi are o scădere. Scăderea e lentă, mică, dar arată că situaţia e totuşi sub control. Astăzi suntem sub 1.000 de cazuri în terapie intensivă.

Locurile de internare pe cazurile intermediare în spitale sunt din nou într-o relativă scădere, aceşti indicatori ne arată că situaţia nu e aşa de rea, în ideea în care e plin de cazuri de care nu ştim, pentru că, dacă era plin de cazuri de care nu ştim, acest lucru trebuia să producă impact pe terapie intensivă şi pe locurile de internare, trebuia să se vadă.

Da, există cazuri de care nu ştim, dar situaţia la acest moment încă e sub control. Spun încă, pentru că tulpina nouă poate oricând să preia controlul şi să fie predominantă şi să înceapă să crească numărul cazurilor vertiginos„, a declarat Raed Arafat.

author avatar
Andrei Ștefan
351 afisari

2 COMENTARII

  1. hai ca imi place

    daca iesi pozitiv e 100 % sigur

    daca iesi negativ nu e 100 % sigur

    asistam la cea mai mare operatiune de propaganda pharma

    ps

    apropo de noua tulpina :cica se transmite mult mai rapid; bre, de ce avem doar 2 cazuri in ROMANIA ?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger