AcasăCORONAVIRUSProfitorii de pandemie fac bani de pe suferinţa oamenilor! Preţul halucinant pentru...

Profitorii de pandemie fac bani de pe suferinţa oamenilor! Preţul halucinant pentru care se vinde un vaccin anti-Covid fals

vaccin falsProfitorii de pandemie fac bani de pe suferinţa oamenilor! Preţul halucinant pentru care se vinde un vaccin anti-Covid fals

Impostorii, şarlatanii şi speculanţii încearcă să facă bani pe spatele pandemiei. Au dezvoltat o adevărată industrie neagră din comerţul cu vaccinuri false, pe care le vând pe Internet.

Preţurile la care au ajuns aceste seruri inventate sunt de peste 1.000 de dolari pentru o doză, avertizează cercetătorii Kasperky, care au examinat mai multe piețe online de pe Darknet. Potrivit acestora, ofertele numeroase vizează atât vaccinuri omologate, precum Pfizer, Moderna și AstraZeneca, cât și neomologate.

În ce ţări activează infractorii?

Cele mai multe anunțuri provin din Franța, Germania, Marea Britanie și SUA, iar prețurile pe doză variază de la 250 de dolari până la 1.200 de dolari, cu un cost mediu de aproximativ 500 de dolari.

Tocmai pentru a-şi pierde urma uşor, hoţii acceptă plata doar în criptomonede. În principal Bitcoin. Majoritatea acestor vânzători de pe piețele negre au efectuat între 100-500 de tranzacții, indicând că au finalizat vânzări, dar rămâne în continuare neclar ceea ce anume cumpără utilizatorii Darknet.

Frauda cu vaccinuri false: 14 miliarde de euro

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), organism al Uniunii Europene, a informat joi că 12 state membre au avertizat instituţia că au primit oferte false din partea unor intermediari pentru a cumpăra până la un miliard de doze de vaccinuri în valoare de 14 miliarde de euro, însă din fericire niciuna dintre aceste fraude nu s-a materializat, transmite EFE

Escrocii oferă ţărilor Uniunii Europene mari cantităţi din vaccinuri despre care susţin că ar proveni de la laboratoare al căror produs a fost deja aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului, aşa cum este cazul vaccinurilor produse de Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.

author avatar
Andrei Ștefan
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger