AcasăCORONAVIRUSProf.dr. Virgil Păunescu: Vaccinurile actuale nu par să funcționeze

Prof.dr. Virgil Păunescu: Vaccinurile actuale nu par să funcționeze

Prof.dr.Virgil Păunescu: ”Cine pune la îndoială vaccinurile este considerat dușmanul poporului”

Faptul că tot mai mulți oameni se îmbolnăvesc de Covid, deși au bifat schema completă de vaccinare, pune mari semne de întrebare asupra funcționării vaccinurilor pe bază de anticorpi, ne spune prof.dr.Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale. Acesta mai arată că cenzura, absența dezbaterilor științifice și raportarea defectuoasă a reacțiilor adverse sunt extrem de grave.

Imunitatea celulară, dată de trecerea prin boală sau de vaccinurile pe bază de limfocite T, la care lucrează cercetătorii români și germanii, este singura soluție pentru ieșirea din pandemie, ne spune vicepreședintele Academiei de Științe Medicale, prof.dr.Virgil Păunescu. Vaccinurile actuale, pe bază de anticorpi, au început deja să-și arate limitele și insuficiența, după raportarea creșterii numărului de cazuri Covid în rândul persoanelor vaccinate cu două doze, susține acesta.

”Cei mai mulți care trec prin boală dezvoltă imunitatea celulară și atunci sunt protejați pe o perioadă foarte lungă. Cei care se vaccinează dezvoltă exclusiv anticorpi. Este clar că vaccinurile de acum, pe bază de anticorpi au o eficiență scăzută, cu o protecție de scurtă durată. Soluția rămâne tot vaccinurile pe bază de limfocite T, care dau imunitatea celulară. Este singura soluție care dă o șansă ieșirii din pandemiei. Altfel ne vom învârti în cerc, cu noi și noi vaccinuri cu anticorpi, cu vaccinări anuale, ca la gripă, cum tot încearcă să ne inoculeze ideea. La gripă anticorpii sunt suficienți pentru a te apăra. La Covid nu mutațiile sunt problema, pentru că ele nu s-au produs încă, ci problema este chiar vaccinul, care pare să nu protejeze. Producătorii au și anunțat că după 8 luni ești în afara protecției vaccinului. O mare problemă este însă că se îmbolnăvesc cei care s-au vaccinat cu două doze. O discuție serioasă între specialiștii din lumea medicală ar fi pus sub semnul întrebării multe din lucrurile pe care le fac ei acum”, ne-a declarat prof.dr.Virgil Păunescu.

Nu se raportează reacțiile adverse

Vicepreședintele Academiei de Științe Medicale a criticat extrem de dur faptul că reacțiile adverse ale vaccinurilor nu sunt monitorizate și raportate, acuzând și cenzura oricăror critici la adresa serurilor. ”Din păcate, efectele secundare ale vaccinurilor nu au fost contabilizate foarte riguros și nu știu dacă lucrul acesta a fost intenționat sau a fost o scăpare. În mod normal, vaccinul, fiind experimental, eu cred că efectele secundare ar fi trebuit să fie monitorizate de medici, și nu să raportezi pe platforma de vaccinare, pentru că în mod evident foarte multă lume nu a raportat neștiind cum să ajungă acolo. Problema este că suntem supuși unei presiuni mediatice, sociale, psihologice în așa măsură încât cine pune la îndoială ceva legat de vaccin este dușmanul poporului. Eu am sesizat că, de când am început să pun întrebări referitoare la o lipsă de transparență și la lipsa discuțiilor și dezbaterilor pe această temă, nu mă mai invită nicio televiziune să-mi spun punctul de vedere. Și mă uit la cei care sunt invitați că au poezia învățată: << vaccinul e sigur, vaccinați-vă că numai așa scăpăm de pandemie>>”, ne spune prof.dr.Virgil Păunescu. Acesta arată că a cerut în nenumărate rânduri  organizarea unei mese rotunde publice la nivelul instituțiilor Academiei Române pentru a dezbate în ce măsură politica adoptată de autorități în pandemie este sau nu corectă, este sau nu utilă pacienților.

Vaccinarea copiilor, o greșeală

Noi nu știm în momentul de față dacă vaccinarea copiilor nu produce mai multe efecte secundare sau probleme decât dacă ar fi lăsați să se imunizeze natural, afirmă prof.dr.Virgil Păunescu. ”Ei spun că duc copiii boala la bunici, dar nu era vorba că cei peste 65 de ani sunt vaccinați? Nu era mai util, decât să fugi după copii, să găsești o metodă să convingi populația vulnerabilă să se vaccineze? La fel cu adulții tineri. Această politică de a-i vaccina pe toți nu și-a atins obiectivele și se dovedește că nu a țintit pe cine trebuie. Ar fi trebuit să fie vaccinați cei care chiar aveau nevoie, nu așa, pe cine prindem, că nu mai avem ce să facem cu vaccinurile”, ne-a mai precizat prof.dr.Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.930 afisari

5 COMENTARII

  1. Pai Paunescule, tu nu ti-ai dat seama ca esti intr-o haita de lupi, te manca astia ai tai de vii daca misti in front, tu nu vezi ce vanduti sunt astia la strainii de afara ? 🙂 Ce mai, omule, de anul trecut, din martie, e diktatura medikala cam peste tot, dar ai observat cum globalistii si minionii lor se feresc de cuvantul diktatura ca de drakul in persoana, tu ce crezi ca de ce ? 🙂 Pentru ca toti sunt niste sclaveti, toti sunt deja uneltele Diavolului pe Pamant, asa ca toti cei care vreau sa aibe ceva sanse sa scape, e bine sa nu aiba deloc de-a face cu sistemul si regimul nazist de la Bukale !! Bai, vine iuresul de toamna, acum o sa fie care pe care, sper ca sunteti pregatiti, cel putin mental !! Covid Macht Frei 🙂

  2. & Sunteți de părere că dintre cei mulți ce au văzut pandemia profesorul Păunescu este mai îndreptățit să vorbească despre fenomen, ca specialist în științe medicale, ?

  3. mai „tovarasi”, asa zisele vaccinuri nu sunt vaccinuri. Eu sunt un provaccinist infocat, dar nu cu astea antiCovid cu ARN. Se vorbeste putin si cine are curajul sa o spuna este taxat ca zvonac, ca acest asa zis vaccin produce sterilitate. Vom vedea peste cativa ani cum brusc va scadea natalitatea pe glob.Eu sunt un vaccinist infocat. Copii mei sunt la zi cu toate vaccinurile la zi, dar ceea ce ni se ofera astazi, in afara de Astra Zeneca, nu sunt vaccinuri. Nu sunt adeptul conspiratiilor, dar aceasta epidemie este dubioasa si vaccinurile sunt cam tot asa.

  4. @ De exemplu, pentru bolile pentru care vaccinarea este obligatorie dacă s-au construit și spitale de specialitate și ce justifică construirea spitalelor de specialitate dacă vaccinarea este obligatorie, ? Care este evoluția dezvoltării de maladii la persoanele vaccinate ,la bolile pentru care vaccinarea este obligatorie , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger