AcasăCORONAVIRUSProf. dr. Virgil Păunescu: ”Nu îngropați vaccinul AstraZeneca!”

Prof. dr. Virgil Păunescu: ”Nu îngropați vaccinul AstraZeneca!”

O singură pastilă ar rezolva problemele vaccinului AstraZeneca

Problemele care au apărut după administrarea vaccinului AstraZeneca pot fi foarte ușor rezolvate, susține prof.dr.Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale. Acesta arată că o singură pastilă de aspirina cardio luată timp de o lună ar reuși să protejeze împotriva unor efecte adverse nedorite.

Atacurile la adresa vaccinului AstraZeneca sunt nedrepte, iar efectele adverse mai serioase ar putea fi foarte ușor stopate, ne spune prof.dr.Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale și coordonatorul cercetătorilor care lucrează la vaccinul anti-Covid românesc.

”AstraZeneca este un vaccin bun și părerea mea este că poate să iasă foarte ușor din încurcătura asta dacă pacienților li se administrează o lună de zile aspirină cardio, care este un antiagregant pe care îl iau toți care au probleme cu inima, pentru că împiedică apariția cheagurilor de sânge, acolo unde apar. Este un vaccin mult prea lucrat, o rezervă foarte mare care se pierde pentru că nimeni nu le spune că nu trebuie să-i schimbe numele, ci doar să le spună celor care se vaccinează cu AstraZeneca și chiar și celorlalți, care folosesc alte vaccinuri, să ia odată cu vaccinarea sau cu o săptămână înainte această aspirină cardio timp de o lună, câte o pastilă de 75mg pe zi, care, după micul dejun, nu are niciun efect dăunător. Și atunci vaccinul este foarte bun și este păcat să sperie lumea și să-l scoată la diverse vârste pentru că au găsit ei un procent infim de reacții adverse. Anglia a vaccinat cu zeci de milioane de doze și au găsit la 5-6 cazuri cu cheaguri de sânge, poate nu sunt 5-6, poate sunt 500-600, dar nu contează, cu un pic de aspirină rezolvi problema asta și nu rămâi fără un vaccin mare în piață și ieftin”, ne-a declarat prof.dr.Virgil Păunescu.

L-au produs în scop umanitar

Vaccinul AstraZeneca este de cel puțin 10 ori mai ieftin decât toate celelalte vaccinuri de pe piață, iar războiul între competitori nu face decât să sperie populația, arată prof.dr.Virgil Păunescu.

”Eu cred că, de fapt, asta i-a deranjat, că AstraZeneca a scos prețul vaccinului la sub 2 euro, ori ceilalți îl vând cu 20 de euro. O problemă cu vaccinurile pe bază de anticorpi, a tuturor celor existente acum pe piață, este însă timpul scurt de acțiune. Faptul că există competiție în piață și s-au denigrat unii pe alții, a făcut ca populația să perceapă vaccinul ca fiind periculos, că ar provoca moartea. Populația nu discerne că sunt tehnologii diferite și că, într-adevăr, statistic, AstraZeneca a avut mai multe accidente, deși acestea sunt foarte reduse în raport cu numărul de vaccinări și se pot rezolva foarte simplu cu niște medicamente care se găsesc pe piață și pe care le iau toți pacienții cardiaci. Dar ar trebui să ne dea de gândit și cu studiile astea, că nu aflăm nimic despre vaccinul rusesc, despre vaccinul chinezesc, dar aflăm de cel mai ieftin dintre ele. Și de ce este ieftin AstraZeneca? Pentru că Oxfordul i-a cerut lui AstraZeneca să facă vaccinul, dar să nu-și pună adaos comercial. Nu știu, probabil că și-au pus ceva, nesemnificativ, să fie doar costurile de producție acoperite, dar s-a dorit producerea vaccinului în scop umanitar. Este singura companie care a renunțat la profit. Și atunci le-a ieșit un vaccin de 1,75 euro, de peste zece ori mai ieftin decât celelalte”, ne-a precizat prof.dr.Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale.

Prioritate pentru cei de peste 65 de ani

Ținta autorităților pentru vaccinare ar trebui să fie populația de peste 65 de ani, care reprezintă 85% din cei de la Terapie Intensivă, ne mai spune prof.dr.Virgil Păunescu. ”Deci au o Terapie Intensivă suprasolicitată și atunci nu trebuie să mai vaccineze oamenii tineri, ci să se concentreze pe medicii de familie, care nu fac nimic, nu mobilizează pe nimeni, nu se duc acasă la nimeni. Iar medicii de familie să depună eforturi să-i convingă pe cei cu vârste de peste 65 de ani și pe cei cu boli asociate să se vaccineze, pentru că nu este obligatoriu și nici nu trebuie să fie. Mai mult de atât, ar trebui ca și cei care vin la vaccinare să fie testați să se vadă dacă nu au trecut cumva prin Covid și sunt protejați câteva luni, ca să-i mai amâni. Pentru a vaccina cât mai mulți dintre cei receptivi la boală. În România, oficial, un milion de oameni au trecut prin boală, dar numărul real este de 5 milioane, care au făcut boala fără să știe sau au ascuns și dacă îi controlezi de anticorpi o să constați că au anticorpi și nu trebuie să te grăbești să-i vaccinezi și să consumi un vaccin pentru unul care mai poate să aștepte 3 luni, 4 luni”, a afirmat prof.dr.Virgil Păunescu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.479 afisari

4 COMENTARII

  1. Doamne ajuta!
    RIP
    DSO
    DSI
    Decat sa planga mama mai bine plange ma-sa Astravsi aducem sobor cu coliva monarhica e bestiala.

  2. Pana la urma tot banu-i problema, de fapt banul este cel care a inventat covidul si evident vaccinul, care era gata inainte sa ne ” atace ” covidul ! Pe ei, pe prosti, pe mama lor !

  3. nu e mai poate de atatea slugi iesite la inaintare sa pacaleasca auzi ca o aspirina te scapa de ceva experimantal bai asta?????????ai tu certitudinea ???????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger