AcasăCORONAVIRUSProf. dr. Leon Zăgrean: ”Se urmărește sărăcirea și supunerea populațiilor”

Prof. dr. Leon Zăgrean: ”Se urmărește sărăcirea și supunerea populațiilor”

Prof. dr. Leon Zăgrean: ”Este o ruptură în civilizația umană, între stăpâni și restul lumii”

Atât pandemia, cât și măsurile cumplite care vor urma, în numele stopării încălzirii globale, nu sunt decât instrumente pentru sărăcirea și supunerea populațiilor, consideră prof. dr. Leon Zăgrean. Acesta avertizează asupra zombificării și îndobitocirii indivizilor, fenomene care se produc rapid, arătând și că acum se dă o luptă acerbă între cei ce se vor stăpânii lumii și restul oamenilor.

Prof. dr. Leon Zăgrean, de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, arată că lumea este foarte derutată, pe de o parte din cauza tendinței de a impune restricții dincolo de zonele rezonabile, cum este cazul Austriei, iar pe de altă parte de renunțarea la toate restricțiile anunțată de alte țări.

”E o zâzanie globală, care, în opinia mea, este provocată. Această gogoașă a pandemiei se va dezumfla, dar vor începe acțiunile în numele stopării încălzirii globale. Scopul real este de a împărți lumea în stăpânitori și supuși. Green-Deal-ul va avea un impact foarte mare asupra societății și este o chestiune orchestrată artificial. Această tentativă de a sărăci lumea are un scop: odată sărăcită, lumea devine mult mai vulnerabilă și mai supusă. Introducerea energiei verzi este o chestiune exagerată. Nu contest efectul activității umane asupra mediului, dar eroarea este faptul că activitatea umană este dirijată în general spre această dimensiune a câștigului material și de aici pleacă totul. Numai pornind de la ideea că aproximativ 30% din producția alimentară la nivel global se aruncă. Și atunci, dacă acceptăm acest lucru ca realitate, înseamnă că se consumă foarte multă energie doar pentru a se vinde produsul, dincolo de necesitate. Și asta sigur că are un efect negativ asupra mediului, ca să nu mai vorbim despre stimularea excesivă și irațională a producției agricole”, ne-a declarat prof. dr. Leon Zăgrean.

Idioți și acefali

În ultimele decenii a scăzut foarte mult nivelul de educație, este o educație tot mai standardizată, tot mai îndepărtată de toată realitatea naturii și se realizează o ideologizare de neconceput la nivel universitar, semnalează prof. dr. Leon Zăgrean. Acesta arată că învățământul universitar este cel mai important gardian al civilizației, iar în momentul în care compromiți acest nivel de educație, atât prin calitatea educației, cât și prin calitatea cadrelor didactice, atunci totul se prăbușește.

”Toate acestea duc la o scădere a nivelului de cunoaștere al societății, asta înseamnă o creștere a puterii de manipulare a indivizilor, pentru că oamenii nu mai au posibilitatea de a gândi cu propriile lor minți. Eu consider că acum se dă o luptă acerbă, foarte puternică, între cei ce se vor stăpânii lumii și majoritatea. Este o ruptură în civilizația umană, între stăpâni și restul lumii. Din păcate, această categorie a stăpânilor se îngroașă cu tot mai mulți idioți sau acefali. În momentul în care numești în anumite funcții oameni care nu au nicio valoare profesională, în acea zonă vei avea viitoare slugi, executanți, și asta se urmărește”, ne spune prof. dr. Leon Zăgrean.

”Există salvare, doar dacă lumea se va trezi”

Din perspectiva istorică, există această șansă de salvare, pentru că tot timpul în istorie au avut loc cicluri, susține prof. dr. Leon Zăgrean. Potrivit acestuia, din punct de vedere filozofic și religios, această dorință de stăpânire a lumii, de control total, contravine principiului fundamental a ceea ce înseamnă religie, nu numai creștinismul, ci conceptele de bază ale religiei.

”De aici ar putea veni salvarea, dar doar dacă lumea se va trezi. Nu este exclusă nici varianta ultimei etape a ciclului civilizației umane pe Terra. Transumanismul este și el la fel de important. Pentru că nu este exclus ca această zombificare, ca să nu zic îndobitocire, a majorității să fie ca o premiză pentru înlocuirea ființei umane cu o entitate non-biologică, adică inteligența artificială. Și nu este exclus ca undeva, prin coclaurile gândirii celor ce conduc lumea, să fie și această condiție”, ne-a mai precizat prof. dr. Leon Zăgrean, fostul șef al catedrei de Fiziologie și Neuroștiințe a Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.