AcasăCORONAVIRUSProblemele pentru AstraZeneca abia acum încep: UE ar putea acționa în judecată...

Problemele pentru AstraZeneca abia acum încep: UE ar putea acționa în judecată compania. Lista completă a ţărilor care au renunţat la acest ser

vaccin_covid_astrazenecaProblemele pentru AstraZeneca abia acum încep: UE ar putea acționa în judecată compania. Lista completă a ţărilor care au renunţat la acest ser

AstraZeneca ar putea avea mari probleme de natură legală, după ce UE ia serios în calcul varianta de a acţiona în judecată compania. De de? Din cauză că n-ar fi respectat termeni ai contractului.

Aşadar, Uniunea Europeană nu exclude acţiuni judiciare împotriva companiei farmaceutice AstraZeneca, a declarat marţi secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune.

UE acuză întârzieri în livrarea dozelor

Există îngrijorare şi mai mult, fără îndoială un anumit număr de încălcări ale contractului, iar Europa nu va fi vreo jucărie simpatică de pluş care să dea bani fără să aştepte nimic în schimb„, a spus oficialul la postul Radio Classique.

AstraZeneca a anunţat noi întârzieri ale livrărilor de vaccin împotriva coronavirusului pentru UE, invocând restricţii de export.

Trebuie să facem presiuni, suntem mai puternici ca europeni decât dacă Franţa ar acţiona de una singură„, a apreciat Beaune. „Înaintea acţiunilor judiciare, există presiunea politică sau chiar a consiliului de administraţie, în interiorul firmei„.

Lista țărilor europene au suspendat temporar vaccinările cu AstraZeneca

Multe țări din Uniunea Europeană au suspendat complet vaccinarea cu AstraZeneca.

Ele sunt: Danemarca, Italia, Olanda, Irlanda, Bulgaria, Germania, Franța, Spania, Slovenia, Portugalia și Cipru. De asemenea, Suedia și Letonia au anunțat marți suspendarea vaccinării anti-COVID cu serul produs de AstraZeneca, ca măsură de precauţie.

Au suspendat doar parțial, vaccinarea cu loturile identificate că ar avea probleme: Austria, Estonia, Letonia, Lituania, Luxemburg și România.

Alte state din Europa, dar din afara Uniunii Europene care au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca sunt Norvegia și Islanda.

author avatar
Andrei Ștefan
231 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger