AcasăCORONAVIRUSProbleme cardiace la tinerii vaccinați, anchetă în SUA

Probleme cardiace la tinerii vaccinați, anchetă în SUA

Experții americani s-au întrunit pentru a investiga peste 300 de cazuri de inflamație la nivelul inimii declanșate după injectarea anumitor vaccinuri Covid-19.

Aceste cazuri, observate la adolescenți sau adulți tineri, au apărut după injecții cu Pfizer / BioNTech și Moderna, care au în comun faptul că se bazează pe tehnologia ARN messenger.

Experții independenți sunt convocați de Centrele Americane de Control și Prevenire a Bolilor (CDC), agenția federală de sănătate publică din țară, pentru a analiza cazurile de miocardită și pericardită.

“În ultimele luni, am cerut medicilor să fie vigilenți și să raporteze simptome de miocardită și pericardită după vaccinare”, a precizat Rochelle Walensky, directorul CDC.

Peste 20 de milioane de adolescenți și tineri adulți au fost vaccinați în Statele Unite.

Problemele cardiace după vaccinare au fost raportate pentru prima dată în Israel, unde inocularea a fost mai rapidă decât în ​​majoritatea țărilor.

Ministerul israelian al Sănătății a ridicat la sfârșitul lunii mai „o posibilă legătură” între vaccinul Pfizer și cazurile de miocardită la bărbați tineri, precizând în același timp că 95% erau benigne.Câteva cazuri au fost depistate și în Franța.

În cadrul FDA, Agenția pentru medicamente din Statele Unite, au fost analizate informațiile dintr-un sistem public care permit oricui să raporteze simptome grave după vaccinare.

Conform acestor date neconfirmate, aproximativ 530 de cazuri de miocardită sau pericardită au revenit după administrarea unei a doua doze de vaccin Pfizer sau Moderna.

Mai mult de jumătate erau persoane cu vârste cuprinse între 12 și 24 de ani, majoritatea bărbați. Cel mai frecvent simptom raportat a fost durerea toracică.

“Sunt îngrijorat, dar aș sublinia că nu a fost încă stabilită o legătură cauză-efect. În spitalul nostru, am văzut cazuri de adolescenți care prezentau dureri toracice la o zi sau două după a doua doză de vaccin ARN messenger”,a declarat pentru AFP Lorry Rubin, directorul departamentului de boli infecțioase pediatrice de la Cohen Children’s Medical Center, New York. Rubin a sugerat că “este posibil” să se aștepte la o modificare a recomandărilor de utilizare a vaccinurilor.

În Statele Unite, vaccinul Pfizer este autorizat de la vârsta de 12 ani, iar Moderna de la 18 ani.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
569 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger