AcasăCORONAVIRUSProblemă stringentă semnalată de la nivelul centrelor de vaccinare. Gheorghiță: Nimeni nu...

Problemă stringentă semnalată de la nivelul centrelor de vaccinare. Gheorghiță: Nimeni nu a fost plătit până la data actuală – VIDEO

Problemă stringentă semnalată de la nivelul centrelor de vaccinare. Gheorghiță: Nimeni nu a fost plătit până la data actuală - VIDEO (sursa foto: Facebook)

În plină campanie de vaccinare la nivel național, o situație ce ține de remunerarea personalului medical din centrele vaccinare a ajuns, luni, la urechile opiniei publice. Și anume aceea că medicii din aceste centre de vaccinare nu și-ar fi primit banii de două luni. Doctorul Valeriu Gheorghiță a făcut precizări importante în această privință, explicând că responsabil de aceste plăți este Ministerul Sănătății.

”Sunt semnale pe care și eu le-am primit și pe care le primesc în cadrul ședințelor pe care le am cu județele. Este (…) o cerere pe care, pe bună dreptate, personalul vaccinator o are referitor la remunerație. Se așteaptă de destul de mult timp să fie efectuate aceste plăți”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID, luni, într-o intervenție la Digi24.

Gheorghiță a adus în discuție și începerea celei de-a treia etape din cadrul campaniei de imunizare la nivel național, context în care ”este important să mai deschidem centre de vaccinare și sigur sunt semnale referitoare la scăderea încrederii că personalul va fi plătit și nu mai avem o dorință neapărat atât de mare pentru a se înscrie într-o echipă de vaccinare”.

De asemenea, acesta a făcut referire și la o altă chestiune la care s-a făcut referire și anterior în spațiul public – și anume aceea că și coordonatorii acestor centre sunt plătiți asemeni medicilor din echipele de vaccinare, deși au și alte atribuții. Aspect care generează unele reticențe. ”Mai este o problemă legată de coordonatorii centrelor de vaccinare, care sunt remunerați la fel ca celelalte categorii de medici din personalul vaccinator, având responsabilități suplimentare. (…) Din acest motiv, numărul celor care doresc să preia aceste responsabilități este mai scăzut”, a mai afirmată Valeriu Gheorghiță, care a mai completat spunând următoarele: ”Cred că această situație trebuie rezolvată cât mai rapid”.

Gheorghiță: Practic nimeni nu a fost plătit până la data actuală

Problema nu este doar una izolată, din câte reiese din spusele coodonatorului campaniei de vaccinare de la nivel național. Iar rezolvarea ar trebui să vină de la Ministerul condus de către Vlad Voiculescu. ”Instituția care trebuie să asigure remunerarea personalului vaccinator știm cu toții că este Ministerul Sănătății. Sigur eu am vorbit de mai multe ori și am prezentat această situație, care îmi e adusă la cunoștință din teritoriu.

Probabil că s-au efectuat deja demersuri în acest sens, însă așteptăm. (…) Din ceea ce știu, la nivelul tuturor centrelor de vaccinare există această problemă, practic nimeni nu a fost plătit până la data actuală”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Vă reamintim: campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început în România pe 27 decembrie anul trecut.

170 afisari

1 COMENTARIU

  1. O sa fie platiti la Pastele Cailor, ce atata graba ? 🙂 Cobaii oricum vin, numai sa nu speriati prea tare vanatul, OK ? 🙂 Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger