AcasăCORONAVIRUSPrimul spital privat care intră în rețeaua de suport COVID

Primul spital privat care intră în rețeaua de suport COVID

SpitalPrimul spital privat care intră în rețeaua de suport COVID

Spitalul privat Metropolitan din rețeaua Monza a intrat în rețeaua de suport Covid. Anunțul a fost făcut, miercuri, de premierul Ludovic Orban. Monza devine astfel prima unitate privată din țară care va primi pacienți infectați cu Covid-19.

Spitalul Metropolitan Monza, situat în sectorul 2 al Capitalei, în apropierea Arenei Naționale, pune la dispoziție 30 de locuri pentru Terapie Intensivă şi alte 30 pentru cazuri intermediare de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

„Suntem la Spitalul Metropolitan, care, în cursul zilei de astăzi, va începe să primească pacienţi COVID cu 30 de locuri pentru Terapie Intensivă şi încă 30 de locuri pentru cazuri intermediare, din 30 de locuri, 20 fiind conectate la sursă de oxigen. Le mulţumim celor din conducerea spitalului că vin alături de dispozitivul de luptă anti-COVID.

Am făcut o vizită în cadrul spitalului, condiţiile de tratare sunt foarte bune, spitalul este construit astfel încât să ofere condiţii de tratare şi condiţii de – să le spunem – cazare foarte bune. Şi le mulţumesc celor de la Spitalul Metropolitan, doamnei director Carmen Orban, pentru faptul că au venit alături de noi în lupta anti-COVID”, a spus Ludovic Orban, cu ocazia unei vizite de lucru pe care a efectuat-o la Spitalul Metropolitan Monza.

Serviciile medicale vor fi decontate de stat

Premierul a precizat miercuri seară că pacienții nu vor plăti nimic, banii fiind decontați de stat.

„Practic toate serviciile se vor deconta cum sunt decontate serviciile pentru spitalele publice. În plus, și personalul detașat care se duce acolo nu este plătit de spitalul respectiv, este plătit de statul român. El a mai funcționat, de altfel, dar fără secții de terapie intensivă, a mai funcționat în perioada stării de urgență”, a declarat Ludovic Orban la România TV.

author avatar
Andreea Vlad