AcasăCORONAVIRUSPrimul patent de vaccin anti-Covid aprobat de China

Primul patent de vaccin anti-Covid aprobat de China

O companie specializată în producția de vaccinuri din China, CanSino Biologics, a primit patent din partea Beijingului pentru vaccinul pe care îl dezvoltă contra Covid-19. Anunţul a apărut în presa de stat, citând documente de autoritatea pentru proprietate intelectuală a țării.

Acesta este primul patent pentru un vaccin anticovid acordat de China, transmite Reuters. Potrivit unor documente făcute publice de Administrația Națională pentru Proprietate Intelectuală din China, patentul a fost emis pe 11 august.

Luna aceasta, Arabia Saudită a anunțat că pregătește faza a treia a testelor clinice pentru vaccinul CanSino. Compania a spus că este în discuții și cu Rusia, Brazilia și Chile pentru lansarea fazei a treia și în aceste țări. Acțiunile CanSino au crescut, astăzi dimineață, cu 14% în Hong Kong și cu 6,6% la Shanghai.

Sputnik-V, controversatul vaccin coronavirus produs de ruşi

Producţia vaccinului COVID-19 dezvoltat de Rusia, numit Sputnik-V, a fost filmată, relatează Sputnik News. Vaccinul rusesc, dezvoltat de Institutul Gamaleya, poate fi văzut în timp ce este produs.Rusia a declarat oficial că a dezvoltat primul vaccin COVID-19 din lume, pentru care a primit deja cereri din partea a 20 de ţări.

Fabrica îşi propune să producă până la 1.5 milioane de doze de vaccin anual, iar pentru primul an spun că ar putea produce un total de 500 de milioane de doze. Vestea privind dezvoltarea unui vaccin rusesc anti-COVID nu a stârnit nu numai îngrijorare în cadrul comunității internaționale, ci și un val de informații false și glume la adresa președintelui rus Vladimir Putin, scrie BBC.

Imagini trucate cu liderul de la Kremlin călărind un urs cu o seringă legată la spate sau în postura unui super-erou, salvând lumea, sunt printre cele mai populare reacții la anunțul lui Putin.

author avatar
Andreea Vlad
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger