AcasăCORONAVIRUSPrimul pacient din România care s-a infectat cu COVID-19 şi gripă în...

Primul pacient din România care s-a infectat cu COVID-19 şi gripă în același timp. Medicii, în ALERTĂ!

gripaPrimul pacient din România care s-a infectat cu COVID-19 şi gripă în același timp. Medicii, în ALERTĂ!

Primul caz de COVID-19 şi gripă, detectate în același timp la un pacient, a fost confirmat la Cluj-Napoca. Acest fapt a început să îngrijoreze comunitatea medicală din România, deoarece convergența celor două boli ar putea pune o și mai mare presiune asupra sistemului sanitar din țara noastră.

Este vorba despre un cetățean italian care se afla în vizită în România. Acesta a fost testat și internat în Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca.

„A fost raportat la nivelul țării primul pacient cu Covid, la care s-a confirmat și infecția Covid și infecția cu virusul gripal. Vaccinarea antigripală trebuie să o facem cei care sunt expuși la risc, cei care au comorbidități. Ceilalți, putem doar să ne … nu există vaccin pentru întreaga populație, deci în această situație trebuie să vedem cum ne protejăm, încercând să evităm contactul cu pacienți care ar putea să fie infectați.”, a declarat doctor Milena Man la Știrile Pro TV.

Este foarte dificil în această perioadă de pandemie, spun medicii, deoarece nu putem deosebi simptomele de gripă de cele care ar putea indica infectarea cu Covid.

Primul caz de pacient infectat cu COVID-19 şi gripă în același timp, descoperit în Mexic

Primul pacient care s-a infectat cu COVID-19 şi gripă în același timp a fost descoperit în Mexic, la o femeie de 54 de ani cu antecedente de obezitate, suferind de o boală autoimună şi care a avut cancer şi o afecţiune pulmonară cronică.

Jose Luis Alomia, directorul general de epidemiologie din cadrul Ministerului Sănătăţii din această țară, a precizat că pacienta a fost spitalizată şi că evoluţia ei este bună. Acesta a explicat că pacienta a început să prezinte simptome la sfârşitul lunii septembrie, fapt ce a determinat spitalizarea ei la Institutul Naţional de Ştiinţe Medicale şi Nutriţie Salvador Zubirán, potrivit Agerpres.

După mai multe săptămâni de spitalizare, femeia a fost externată pentru perioada 5-6 octombrie, dar a fost din nou internată după ce a prezentat febră ridicată. La cea de-a doua spitalizare i-a fost detectat şi virusul gripal AH1N1.

author avatar
Andreea Vlad
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger