AcasăCORONAVIRUSUPDATE. E oficial! Primul oraș din România care intră în carantină, după...

UPDATE. E oficial! Primul oraș din România care intră în carantină, după noua lege

UPDATE: În urmă cu foarte puțină vreme s-a aflat că șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a semnat ordinul prin care se instituie carantina, pentru o perioadă de 14 zile, în cazul orașului Făget și al satelor aparținătoare – Bichigi, Temerești și Colonia Mică, din județul Timiș.

Măsura dispusă prin ordinul semnat de către Raed Arafat se aplică din 26 iulie, ora 19.00, adică din această seară.

Conținutul integral al deciziei privind instituirea carantinei în Făget îl puteți afla AICI:

OCA-nr.4659206

O altă localitate din România ar putea intra în carantină, ca urmare a numărului cazurilor de persoane depistate cu noul coronavirus.

După localitatea Cartojani, din județul Giurgiu și Gornet, din Prahova, o astfel de măsură a fost cerută și pentru orașul Făget și cele trei sate aparținătoare. Este vorba, așadar, de primul oraș în care ar urma să se aplice o astfel de măsură, după intrarea în vigoare, zilele trecute, a noii legi care vizează carantina și izolarea.

Autoritățile locale au dat undă verde propunerii în acest sens, fiind așteptată o decizie de la București, din partea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Până să ajungă la nivel central, propunerea a parcurs mai multe etape, la nivel local. Din câte a explicat, duminică, Marcel Avram, edilul din Făget, la Digi 24, Direcția de Sănătate Publică din Timiș a făcut o analiză în această privință, înaintând o propunere INSP-ului. Aceasta a fost discutată în cadrul Ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care i-a și dat undă verde.

Ce spune șeful CJ Timiș

Totodată, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a explicat, la același post TV, că în cazul de față s-a avut în vedere analiza epidemiologică de la nivelul orașului amintit. ”Ținând cont că situația e delicată, 47 de persoane pozitive și personal medical (…) s-a luat această decizie, decizie care a fost transmisă la nivel național și așteptăm astăzi ordinul comandantului Comitetului Național pentru Situații de Urgență”, a precizat șeful CJ-ului local.

De asemenea, Dobra a adus în discuție restricțiile avute în vedere de autorități. ”În momentul în care va veni acest ordin, instituțiile responsabile (…) vor pune în aplicare cu restricționarea accesului, dar această restricționare este controlată. Dăm posibilitatea cetățenilor de a se deplasa la locul de muncă, cu adeverințele emise de instituțiile respective. (…) Oamenii trebuie să înțeleagă că nu se restricționează activitatea în totalitate. Toate serviciile publice vor fi funcționale, (…) iar circulația în interiorul orașului în ceea ce înseamnă aprovizionarea, rezolvarea problemelor delicate de zi cu zi se pot gestiona în continuare”, a subliniat Dobra.

sursa foto: Facebook/Marcel Avram

197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger