AcasăCORONAVIRUSPrimul elev depistat cu COVID, după reluarea cursurilor. Cazul, la o școală...

Primul elev depistat cu COVID, după reluarea cursurilor. Cazul, la o școală din Capitală

Primul elev depistat cu COVID, după reluarea cursurilor. Cazul, la o școală din Capitală (foto: Facebook)

La doar câteva zile după ce cursurile s-au reluat în școli, s-a aflat că o elevă a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus.

Primul caz confirmat de infectare în rândul elevilor a fost înregistrat la școala Sfântul Andrei din Sectorul 6 al Capitalei, anunță, joi dimineață, Digi24.

Este vorba despre o fetiță care învață în clasa a doua în școala respectivă. Bunica elevei a fost testată pozitiv pentru COVID-19 la începutul acestei săptămâni, eleva fiind, la rândul său confirmată în cursul zilei de marți. Fata nu a mai mers la școală, iar marți seară au fost anunțași și părinții celorlalți elevi să nu își mai trimită, de miercuri, copiii la clasă.

E important de precizat faptul că s-a aflat că în clasa respectivă sunt 28 de elevi, doi dintre aceștia alegând din start să continue școala online, după ce a început semestrul al doilea, acest lucru făcând să nu fie prezenți, luni, la clasă.

Apelul premierului către părinți

De altfel, pe 8 februarie, în ziua în care s-au redeschis școlile, acolo unde situația epidemiologică a permis acest lucru, în baza scenariilor stabilite de autorități, premierul Cîțu făcuse un apel la părinți, cerându-le să nu trimită copiii la clasă dacă observă anumite simptome.

”Depinde de noi toți, împreună, să avem un an școlar fără probleme. Fac un apel către părinți: atunci când observăm simptome la copii, chiar de gripă, este recomandat să rămână acasă. Cel mai bine”, a subliniat Cîțu, după ce, recent, și ministrul Educației făcuse precizări pe această temă – VEZI AICI.