AcasăCORONAVIRUSPrimul centru de vaccinare drive-thru deschis în România, la Deva. Peste 200...

Primul centru de vaccinare drive-thru deschis în România, la Deva. Peste 200 de oameni, vaccinați în primele două ore – FOTO/ VIDEO

(foto: Prefectura Deva)

De sâmbătă dimineață, de la ora 10, e operațional primul centru drive-thru deschis în România, la Deva. Ceea ce presupune că doritorii pot fi imunizați împotriva COVID-19 fără să mai coboare din mașină, să facă un drum către un cabinet medical, de exemplu.

Iar din câte a anunțat Prefectura Hunedoara, deja în primele două ore de la deschidere s-au vaccinat peste 200 de persoane care au sosit cu autoturismele în parcarea Complexului Comercial „Shopping City Deva”, acolo unde au fost organizate nu mai puțin de patru fluxuri de vaccinare. Se vor folosi doze de vaccin de la Pfizer BioNTech, au mai informat oficialii.

(foto: Prefectura Deva)

Centrul de vaccinare drive-thru de la Deva e deschis zilnic, între orele 10.00 și 19.00. Și încă un amănunt important reamintit de la nivelul instituției conduse de către prefectul Călin Petru Marian este acela că ”persoanele care doresc să se vaccineze, indiferent de localitatea de domiciliu, o pot face prezentând actul de identitate, fără a fi nevoie de înscrierea în prealabil în platforma națională”.

(foto: Prefectura Deva)

De asemenea, doritorii sunt informați că pot descărca de site-ul DSP Hunedoara (asphd.ro) chestionarul de triaj și cel de consimțământ, în ideea de a le completat din timp. Ori pot primi aceste documente la momentul la care ajung la centrul de vaccinare.

Pașii de urmat în cazul vaccinării la primul drive-thru deschis în România sunt amintiți, sâmbătă, pe pagina de Facebook RO Vaccinare, prin intermediul unor ilustrații. Iată-le: