AcasăCORONAVIRUSPrimarul unui mare oraș din țară semnalează ”o mare problemă” în privința...

Primarul unui mare oraș din țară semnalează ”o mare problemă” în privința centrelor de vaccinare și face un apel la medici – VIDEO

Primarul unui mare oraș din țară semnalează ”o mare problemă” în privința centrelor de vaccinare și face un apel la medici - VIDEO (captură video)

După ce zilele trecute se aduseseră în discuție sincopele la nivelul platformei de programare pentru vaccinare, iar apoi s-a aflat de întârzierea în furnizarea vaccinului antiCovid, mai nou a ajuns la urechile opiniei publice faptul că un mare oraș din țară are probleme cu centrele de vaccinare care se doresc a fi deschise la nivel local.

Edilul Sucevei a fost cel care a atras atenția asupra unei realități cu care se confruntă orașul pe care îl păstorește, în privința centrelor de vaccinare pe care Primăria vrea să le deschidă. ”Din păcate, avem aici o mare problemă. Nu sunt doritori. Noi am avut discuţii la DSP, ne-am adresat la Colegiul Medicilor cu o adresă, am avut discuţii la Primărie cu preşedinta asociaţiei medicilor de familie, cu o parte din medicii de familie. Ne-ar trebui o structură de minim 10 medici, dacă mergem pe un singur flux de vaccinare, 20 de asistenţi şi 10 registratori. (…) Din păcate, până acum sunt doar trei medici doritori, ca să spun așa.

Și nu avem un echipaj complet să deschidem măcar un centru. Noi vrem să deschidem, în primă etapă, două centre, am discutat şi cu DSP-ul, cel de la Colegiul ‘Ştefan cel Mare’ şi cel de la Şcoala nr 11 din cartierul Burdujeni”, a anunțat Lungu miercuri, în fața presei.

Nu e bătaie nici pe rolul de medic coordonator

Mai mult, din câte a mai anunțat primarul Sucevei, nu sunt aspiranți nici la nivel de postura de medic coordonator, principalul motiv invocat fiind lipsa unei indemnizații suplimentare și faptul că toți doctorii sunt plătiți la fel.

”Din punctul lor de vedere, spuneau medicii de familie, medicul coordonator, care are practic cea mai mare responsabilitate la acest centru de vaccinare, ar trebui să aibă indemnizaţie suplimentară”, a susținut Lungu, primarul amintind că în acest caz medicii sunt plătiţi cu 90 de lei pe oră, asistenţii medicali cu 45 de lei/oră, iar registratorii cu 20 de lei/oră.

Apel ”de suflet” din partea primarului

În acest sens, primarul Sucevei a transmis un mesaj mobilizator, menit să ducă la schimbarea acestei situații, mai ales că, spune Lungu, oamenii vor să se imunizeze împotriva COVID-19. ”De aceea, fac un apel de suflet la cadrele medicale, în mod special la medicii din municipiul Suceava la medicii disponibili – fie că discutăm de medici de familie, medici pensionari, medici din policlinici private (…) Este până la urmă și o chestiune de solidaritate, de responsabilitate civică.

Eu zic că nu avem voie să ratăm această etapă de vaccinare. (…) Primăria municipiul Suceava vrea să fie o campanie de vaccinare reuşită, să imunizăm cât mai mulţi oameni din oraşul nostru. (…) Noi am pătimit cel mai mult cu acest coronavirus. Tocmai de aceea, în această etapă trebuie să facem tot ce putem să vaccinăm cât mai mulţi suceveni. Sunt tot mai mulţi doritori”, a transmis Ion Lungu.

146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger