AcasăCORONAVIRUSPrima ţară din UE care începe imunizarea cu vaccinul rusesc Sputnik V

Prima ţară din UE care începe imunizarea cu vaccinul rusesc Sputnik V

sputnik VPrima ţară din UE care începe imunizarea cu vaccinul rusesc Sputnik V / foto: b1.ro

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 continuă vineri în Ungaria cu vaccinul Sputnik V. Devine astfel prima ţară din Uniunea Europeană care va începe să administreze serul produs în Rusia.

În prima fază vor fi utilizate 3.000 de doze, iar apoi cantitatea va ajunge la 40.000 de doze (suficiente pentru vaccinarea a 20.000 de persoane). Ungaria a fost primul stat membru UE care a autorizat folosirea Sputnik V, luna trecută, scrie News.ro. Guvernul de la Budapesta a comandat două milioane de doze – care urmează să fie livrate în decurs de trei luni – cu care se pot vaccina un milion de oameni.

Guvernul ungar a fost de asemenea primul din rândul celor 27 care a aprobat, luna trecută, vaccinul Sinopharm, produs în China, şi a anunţat că a comandat cinci milioane de doze. Ungaria a vaccinat până acum peste 300.000 de persoane cu vaccinurile occidentale de la Pfizer/BioNTech şi Moderna, dintre care circa 110.000 au primit şi a doua doză.

Și Bosnia şi Herţegovina folosește vaccinul Sputnik V

Campania de vaccinare cu vaccinul Sputnik V a fost lansată vineri și în Bosnia şi Herţegovina. Bosnia, mai exact entitatea sa sârbă, Republika Srpska, a reuşit deocamdată să se doteze cu numai 2.000 de doze de vaccin rusesc. Alte 200.000 de doze ar urma să fie livrate până la sfârşitul lunii februarie şi 200.000 de doze suplimentare – în martie, potrivit autorităţilor.

Bosnia, ţară cu 3,5 milioane de locuitori, are printre cele mai mari rate ale mortalității cauzate de Covid-19 boala făcând până acum 4.868 de morţi, potrivit Mediafax. Peste 125.000 de persoane au fost contaminate până acum în Bosnia şi Herţegovina, însă această ţară testează puţin, doar pacienţii ce prezintă simptome grave ale bolii.

author avatar
Andreea Vlad
241 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger