AcasăCORONAVIRUSPrima reacţie a celor de la AstraZeneca în scandalul care a cuprins...

Prima reacţie a celor de la AstraZeneca în scandalul care a cuprins toată Europa: mai pot fi folosite sau nu vaccinurile lor?

astraZenecaPrima reacţie a celor de la AstraZeneca în scandalul care a cuprins toată Europa: mai pot fi folosite sau nu vaccinurile lor?

Responsabilii de la AstraZeneca dau asigurări că ”nu există nicio probă a unui risc agravat” de formare a unor cheaguri de sânge antrenat de vaccinul împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, în prima reacţie a grupului după suspendarea utilizării vaccinului, ca măsură de precauţie, într-o serie de state membre UE.

În realitate, datele cu privire la acest tip (de problemă medicală) sunt mult mai slabe la cei care sunt vaccinaţi, în comparaţie cu aşteptările în rândul populaţiei în ansamblul său” subliniază grupul într-un comunicat.

Medicii români susţin că AstraZeneca e sigur

Specialiştii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19 afirmă că „nu sunt motive de întrerupere a vaccinării cu AstraZeneca din punct de vedere ştiinţific şi reglementar„.

Întrebaţi ce se întâmplă cu persoanele care sunt deja programate pentru prima doză de AstraZeneca, dacă acestea să meargă să se imunizeze, specialiştii susţin că „din punct de vedere ştiinţific şi reglementar, nu sunt motive de întrerupere a vaccinării cu vaccinul AstraZeneca„.

Aproape 50.000 de români, imunizaţi vineri

Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID informează că în ultimele 24 de ore au fost administrate 49.386 doze de vaccin, dintre care 39.991 – Pfizer, 5.847 – AstraZeneca şi 3.548 – Moderna, potrivit datelor puse la dispoziţie de INSP prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

CNCAV arată că 38.767 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar doza a doua de ser au primit-o 10.169 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 176 de reacţii adverse, 7 de tip local şi 169 de tip general. De la începutul imunizării, s-au înregistrat 6.709 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

 

author avatar
Andrei Ștefan
368 afisari

1 COMENTARIU

  1. După ce „imunizezi” europa aștepți rezultatele studiilor clinice făcute pe cobai umani.
    Frumoasa abordare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger