AcasăCORONAVIRUSPrima naţiune importantă din Europa care face vaccinarea anti-Covid obligatorie

Prima naţiune importantă din Europa care face vaccinarea anti-Covid obligatorie

marea britaniePrima naţiune importantă din Europa care face vaccinarea anti-Covid obligatorie

Treptat, vaccinul împotriva noului coronavirus devine obligatoriu. Deocamdată, doar într-o naţiune importantă din Europa.

Marea Britanie are în vederea impunerea obligativităţii vaccinării împotriva COVID-19 pentru personalul medical, în încercarea de a stopa infecţiile din mediul spitalicesc, a declarat duminică secretarul de stat pentru vaccinarea anti-COVID-19, Nadhim Zahawi.

Cum au motivat autorităţile britanice?

Orice guvern responsabil trebuie să aibă această dezbatere, să se gândească la modalităţi de a-i proteja pe cei mai vulnerabili asigurându-se că personalul care trebuie să aibă grijă de aceste persoane este vaccinat”, a declarat coordonatorul campaniei britanice de vaccinare pentru Sky News.

Există un precedent pentru acest lucru; evident că medicii chirurgi sunt vaccinaţi împotriva hepatitei B. Deci este o soluţie pe care o avem, cu certitudine, în vedere”, au mai zis autorităţile britanice.

Pentru România, Marea Britanie trece în zona roşie

Marea Britanie va intra de la 1 iunie pe lista țărilor din zona roșie din cauza înregistrării unei creșteri rapide a infecțiilor datorate unor variante de virus, în special cu varianta B.1.617.2, anunță Comitetul pentru Situații de Urgență.

Persoanele care vin din Marea Britanie vor fi nevoite astfel să intre în carantină 14 zile, cu exceptia celor care s-au vaccinat complet sau au trecut prin boală. HG nr. 35 prevede și alte excepții.

author avatar
Andrei Ștefan
839 afisari

3 COMENTARII

  1. „secretarul de stat pentru vaccinarea anti-COVID-19, Nadhim Zahawi.”

    Asta spune tot. UK? Glumiti…

  2. Zahawi ala e vreun paki din asta koklit, venit cu pluta pe Tamisa in jos 🙂 Du-te acasa, bai, de unde au venit parintii tai de maimute brunete, invata-i tu pe aia ce e democratia !! 🙂 UK-istan deja e un mare poligon de experiment pe 66 de milioane de viitori cobai, putini vor scapa intregi pe acolo !! Bine a-ti venit in noua UK a lui Orwell 1984 !! 🙂 Bai, au murit atatia britanici in WW2 de-a moaca, bai, neam de handikapati, nici dracul nu se mai omoara in ziua de azi pentru altcineva, asa ca scapa care poate, bai, englezoilor, spalati-va cu maimutele paki si hindu pe cap, ca meritati !! 🙂

  3. In primul rand, asta e o discutie in UK si deja exista opozitie serioasa din partea celor ‘de vaccinat’. Apoi, daca unii sunt nebuni, de ce trebuie sa fim si noi? De ce remarcam si ‘importam’ numai modele rele pentru democratie (ex. restrictiile de circulatie absolut neargumentate si nejustificate; masca obligatorie in spatiul deschis si mai nou obligativitatatea vaccinarii impotriva COVID-19) ? In conditiile in care in Romania raportul oficial al guvernului/MS arata ca numai aprox 300 persoane au decedat DE COVID iar pentru restul pana la 30 000 COVID a fost diagnostic secundar, de ce macar sa ii treaca cuiva prin cap sa faca vaccinarea obligatorie in Romania? si probabil o situatie similara este peste tot in lume, inclusiv in UK. Dar revenind la vaccinarea obligatorie- chiar si in UK – o astfel de stire, prezentata in acest fel sugereaza ca ar fi un lucru bun, indiferent in ce tara. NU POATE Fi si nu este justificat!!! Si nimeni,din nici o tara, nu ar trebui sa fie de acord cu obligativitatea de a fi cobai!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger