AcasăCORONAVIRUSPreviziune de coșmar pentru începutul lunii octombrie în România: peste 20.000 de...

Previziune de coșmar pentru începutul lunii octombrie în România: peste 20.000 de cazuri pe zi

covid-19Previziune de coșmar pentru începutul lunii octombrie în România: peste 20.000 de cazuri pe zi

Pandemia de coronavirus nu dă semne să se încheie prea curînd, ținând cont de cifrele înregistrate în România în ultimele zile. Specialiștii sunt sceptici și lansează ipoteze alarmante în privința numărului de infectări.

Autoritățile se așteaptă la 20.000 de cazuri pe zi în luna octombrie, a declarat marți, într-o conferință de presă, medicul Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

„Suntem foarte aproape de octombrie. În mod sigur o parte dintre 11.000 de cazuri vin un pic din urmă, din weekend, dar ne certifică că ceea ce am prognozat pentru luna octombrie este foarte aproape să se împlinească şi poate există şi riscul să se întâmple şi mai mult decât am prognozat”, a explicat Adriana Pistol.

Întrebată dacă mai mult de 20.000 de cazuri pe zi, Adrian Pistol a răspuns că da. Ea a mai fost întrebată şi cum vede explozia de cazuri din Bucureşti şi faptul că autorităţile nu au răspuns din ce perioadă au fost cele 1400 de cazuri nealocate.

Teste prea puține în weekend

Adriana Pistol a afirmat că în fiecare weekend numărul de teste realizat este mic, iar acestea sunt lucrate luni şi transmise în raportarea de marţi.

„Este ceva ce se petrece în fiecare weekend. Pentru noi, ca epidemiologi, nu are nicio legătură cu niciun congres al niciunui partid. În fiecare weekend se efectuează un număr de teste mai mic. În zilele de weekend nu lucrează toate laboratoarele, iar unele dintre ele acumulează probele și le lucrează luni”, a adăugat Adriana Pistol, potrivit stiripesurse.ro.

Autoritățile au anunțat marți, 28 septembrie, un număr record de infectări cu noul coronavirus în România: în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.049 de cazuri noi. Recordul anterior era de 10.269 de cazuri de COVID-19, în 18 noiembrie 2020. De asemenea, au fost înregistrate 208 decese, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 1.267 de pacienți.

author avatar
Andreea Vlad
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger