AcasăCORONAVIRUSUPDATE. Florin Cîțu, vaccinat antiCovid, în direct. Mesajul de pe tricoul premierului...

UPDATE. Florin Cîțu, vaccinat antiCovid, în direct. Mesajul de pe tricoul premierului nu a trecut neobservat – VIDEO

sursa foto: captură video Facebook/Guvernul României

UPDATE: Premierul a ajuns la Spitalul Militar, unde, după ce cadrele medicale i-au explicat pașii procedurali, a fost vaccinat, în urmă cu scurtă vreme, împotriva COVID-19.

Florin Cîțu a purtat un tricou cu mesajul ”împreună învingem pandemia”. Imaginile au fost transmise live pe pagina de Facebook a Guvernului României.


Premierul Cîțu, așteptat să se vaccineze, la o zi după președintele Iohannis (sursa foto: Facebook/Guvernul României)

Șeful Guvernului este așteptat să ajungă, sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Carol Davila”, pentru a fi vaccinat împotriva COVID-19, în cadrul etapei a doua a campaniei naționale de imunizare antiCovid.

”Sâmbătă mă vaccinez. Și va fi public”, anunțase Florin Cîțu, zilele trecute, într-o conferință de presă. Ulterior, s-a aflat că este programat ca premierul să ajungă să parcurgă această procedură începând cu ora 12.

Vineri dimineață, la Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din cadrul Spitalului Militar a ajuns și președintele Iohannis, pentru a fi vaccinat antiCovid. Momentul a fost filmat și difuzat în direct. ”Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu doare și vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor de restricție ne vor scoate din pandemie. Vă mulțumesc, vă doresc multă sănătate!”, a sunat scurta declarație pe care Klaus Iohannis a făcut-o după această procedură de imunizare.

sursa foto: Facebook/PNL

Cîțu: Suntem pregătiţi

Vineri a început etapa a doua din cadrul campaniei de vaccinare. Întrebat, în cadrul unui briefing, la finele ședinței de guvern din 6 ianuarie, dacă suntem pregătiţi pentru această etapă, Florin Cîțu a răspuns: ”Da, suntem pregătiţi. Şi eu zic că în România campania de vaccinare merge bine, iar estimările pe care le avem, să mergem către 150.000 de vaccinuri pe zi arată clar că direcţia este una bună. Am spus, acum sunt 230, erau ieri când am comunicat cu prefecţii, 230, nu ştiu câte sunt astăzi centre de vaccinare, dar ținta de avea 1.000 de centre de vaccinare este una ambiţioasă. Sunt sigur că va fi atinsă.

Trebuie să aducem mai multe vaccinuri, să creștem ritmul în care vin vaccinurile în România, asta este de fapt, o provocare, dar aici suntem limitați și de ce se întâmplă în UE, cum sunt vaccinurile aprobate şi să fie după aceea livrate. Dar noi suntem gata să vaccinăm, eu spun, 100.000 de oameni cât mai rapid, pe zi”.

author avatar
Cristina Stefan