AcasăCORONAVIRUSPremieră mondială! Diagnostic îngrozitor primit de un bărbat vindecat de Covid-19

Premieră mondială! Diagnostic îngrozitor primit de un bărbat vindecat de Covid-19

pacient

Un bărbat vindecat de COVID-19 a fost diagnosticat cu „sindromul anal neliniștit”, o premieră mondială în domeniul medical.

Pacientul are 77 de ani și este din Japonia. Cazul lui a intrat în atenția medicilor după ce s-a externat din spitalul Tokyo Medical University, unde fusese tratat de Covid-19. La câteva săptămâni distanță a dezvoltat rapid simptome alarmante.

Bătrânul s-a confruntat cu un „disconfort anal profund”, la 10 cm deasupra perineului, ceea ce i-a provocat un „impuls esențial de a se mișca”. Disconfortul a trecut după câteva exerciții, precum mersul pe jos, alergatul și alte exerciții ce necesită mișcare, în timp ce statul în șezut i-a cauzat în continuare disconfort, mai ales seara.

Pacientul a dezvoltat „sindromul anal neliniștit”

Japonezul a făcut o colonoscopie, care a scos la iveală hemoroizi interni, „fără alte leziuni rectale”. Potrivit dr. Itaru Nakamura, care a prezentat cazul în revista BMC Infectious Diseases, pacientul a dezvoltat „sindromul anal neliniștit”, care reprezintă o variantă a „sindromului picioarelor neliniștite”, potrivit The New York Post.

Premiera mondială constă în faptul că, pentru prima dată, sindromul este asociat cu infectarea cu Covid-19. Există dovezi care atestă că virusul Covid se poate răspândi „neural”, ducând la „sindromul picioarelor neliniștite”.

author avatar
Andreea Vlad
779 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger