AcasăCORONAVIRUSPremieră în România. Un bebeluş s-a născut infectat cu SARS-CoV-2

Premieră în România. Un bebeluş s-a născut infectat cu SARS-CoV-2

Un bebeluş, născut infectat cu SARS-CoV-2, la o maternitate din Iaşi, a fost tratat cu succes. Medicii spun că acest caz este o premieră. Cadrele medicale susțin că nu au mai întâlnit această situaţie de când îngrijesc gravide, unele din ele confirmate cu COVID-19.

Este prima dată într-un an şi jumătate când Maternitatea ”Elena Doamna” din Iași, care este suport COVID, a avut un asemenea caz, spune medicului Răzvan Socolov, şef secţie Obstretică Ginecologie de la maternitate.

Bebeluşul confirmat la naştere pozitiv cu COVID-19 a fost născut în urmă cu două săptămâni, pe cale naturală, iar mama sa fusese infectată cu virusul SARS-CoV-2, potrivit antena3.ro.

Bebelușul a dezvoltat simptome minore

„În ziua a treia de la naştere bebeluşul a dezvoltat unele simptome minore, adică febră ușoara, rinoree, fără alte simptome.

Practic, el a primit un tratament simptomatic. Bebelușul este foarte bine, este complet vindecat, iar testul făcut la 14 zile de la naştere a ieșit negativ”, a declarat șeful secției de Obstretică Ginecologie a maternității unde a fost tratat micuțul pacient, precizând că, în acest caz, ar fi fost vorba de o infecţie prenatală.

author avatar
Alina Costache
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger