AcasăCORONAVIRUSPrefectul Capitalei, anunț ESENȚIAL despre restricțiile din Capitală. Ce pune la cale...

Prefectul Capitalei, anunț ESENȚIAL despre restricțiile din Capitală. Ce pune la cale Traian Berbeceanu

Prefectul Capitalei, anunț ESENȚIAL despre restricțiile din Capitală. Ce s-ar putea întâmpla de sâmbătă (sursa foto: Facebook)

După ce Capitala a ieșit din scenariul roșu, urmare a faptului că rata de infectări a scăzut sub pragul de 3 la mia de locuitori, autoritățile iau în calcul ca, în cazul în care această situație se menține la nivel de 48 de ore, să se redeschidă restaurantele la interior, dar și cafenelele, teatrele și cinematografele.

După ce premierul Cîțu a făcut referire la acest subiect, de la Palatul Victoria, și prefectul Capitalei a explicat ce se are în vedere, dacă situația nu se schimbă la nivelul incidenței cazurilor COVID. ”Reglementările normative prevăd că, într-un interval următor de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidență (…) și, în situația fericită, pe care ne-o dorim și noi, în care și mâine (joi-n.n), și poimâine (vineri-n.n) incidența va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare la acest moment”, a declarat prefectul Berbeceanu miercuri seară, într-o intervenție la Digi24.

Totodată, prefectul Capitalei a explicat că dacă întrunirea Comitetului amintit va avea loc vineri, măsurile care vor fi decise s-ar putea aplica efectiv de sâmbătă. ”Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă”, a afirmat Berbeceanu.

Care ar putea fi măsurile vizate

De altfel, tot miercuri, de această dată prin intermediul unui mesaj transmis pe o rețea de socializare, Traian Berbeceanu făcuse referire la scăderea incidenței infectării cu noul coronavirus la nivelul Capitalei și explicase care ar urma să fie relaxările care ar putea fi dispuse dacă trendul se menține, făcând totodată, un apel la oameni să continue să respecte măsurile aflate în vigoare:

Redăm integral mesajul prefectului Capitalei, postat pe pagina acestuia de Facebook:

”Din fericire, printr-un efort comun al cetățenilor municipiului București, în primul rând, dar și al autorităților, incidența infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96 / la o mie de locuitori.
Sunt vești care nu pot decât să ne bucure!

Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!

Astfel, în conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără și:

– permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol, teatrelor și cinematografelor”

– redeschiderea activităților „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;

– permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Facem un apel la respectarea cu strictețe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare, astfel putând ca, în curând, măsurile de relaxare să fie și mai generoase!”

254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger