AcasăCORONAVIRUSPosibile efecte adverse ale vaccinului anti-COVID-19. Au legătură cu auzul

Posibile efecte adverse ale vaccinului anti-COVID-19. Au legătură cu auzul

auzPosibile efecte adverse ale vaccinului anti-COVID-19. Au legătură cu auzul

Ar putea exista posibile legături între vaccinul împotriva COVID-19 și tinitus, o afecțiune a urechii, potrivit cercetărilor, citați de news.sky.com.

Tinitusul este o afecțiune care apare atunci când o persoană aude sunete care provin din interiorul corpului, mai degrabă decât dintr-o sursă exterioară, adesea descrisă ca un „țiuit în urechi”.

Vaccinul Covid-19 ar cauza tinitus

Deși nu există încă nicio dovadă că vaccinurile au afectat auzul, au apărut diferite teorii printre cercetători.

Un grup de Facebook numit „Acufene și pierdere/deficiență a auzului după vaccinarea COVID” a convins cercetătorii să analizeze potențialele legături.

Profesorul asociat Shaowen Bao, care suferă de mult timp de tinitus și reprezentant al consiliului consultativ științific al Asociației Americane de Tinitus – a chestionat 398 dintre participanții grupului.

Cazurile au fost grave, deoarece un bărbat i-a spus lui Bao că nu putea auzi radioul din mașină peste zgomotul din capul lui în timp ce conducea.

Cele mai multe cazuri, după prima doză

Participanții au raportat, de asemenea, o serie de alte simptome, inclusiv dureri de cap, amețeli, vertij, dureri de urechi, anxietate și depresie.

Conform sondajului, mult mai mulți oameni au dezvoltat tinitus pentru prima dată după prima doză de vaccin, comparativ cu a doua.

Bao a spus că descoperirile sugerează „că vaccinul interacționează cu factorii de risc preexistenți pentru tinitus”.

„Dacă ai factorul de risc, probabil că îl vei primi de la prima doză”, a adăugat el.

Rezultatele sunt încă analizate și nu au fost încă publicate.

author avatar
Andreea Vlad