AcasăCORONAVIRUSPolițiștii atacă: ”Trebuie ridicate restricțiile, că suntem în scenariul verde”

Polițiștii atacă: ”Trebuie ridicate restricțiile, că suntem în scenariul verde”

Polițiștii nu mai vor stare de alertă

Conducerea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual cere Guvernului să ridice restricțiile impuse din luna octombrie, deoarece suntem, aproape integral, în scenariul verde. Polițiștii atrag atenția că oamenii nu au încredere în autorități și din această cauză, că nu reacționează rapid în relaxarea măsurilor atunci când scade semnificativ numărul de cazuri.

Toate restricțiile ar trebui ridicate acum și impuse doar atunci când crește numărul de cazuri, susțin polițiștii. Faptul că încă se mai mențin interdicțiile și certificatul verde la intrarea în instituțiile publice, în condițiile în care aproape întreaga țară a intrat în scenariul verde, demonstrează că sistemul este anchilozat, susține Marius Ionescu, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC).

”Acest lucru a fost observat și de către noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, care a promis, și sper să nu rămână doar o promisiune, că se va crea un automatism, în sensul că, în funcție de incidența la mie pe 7 zile, aceste măsuri, inclusiv certificatul ăsta, se vor ridica. Aceste restricții ar trebui să se ridice automat, în opinia noastră, în funcție de această incidență a cazurilor. Eu tocmai de asta spun că sunt adeptul unor măsuri ferme, luate rapid, dar cu aceleași mecanisme rapide de ridicare a acestor restricții, pentru ca omul să înțeleagă că trebuie să respecte anumite reguli, că este spre binele lui, dar să vadă și că ele sunt pe o perioadă determinată de timp, nu așa, de doi ani de zile stăm în stare de alertă. Pentru că altfel nu mă pot duce cu gândul decât la alte lucruri care nu sunt în firescul lor”, ne-a declarat Marius Ionescu, președintele SNPPC.

Acesta mai spune că starea de alertă trebuie să fie ridicată și, la fel, foarte rapid, să fie impusă, dacă este cazul. ”Acum aproape toate județele sunt în scenariul verde și nu ar mai trebui să existe aceste restricții, e o prostie să le mai păstrezi în aceste condiții. Poți să iei alte măsuri, de genul portul măștii și așa mai departe. Oamenii își pierd încrederea și din acest motiv, pentru faptul că nu văd o reacție rapidă și în ridicarea acestor măsuri”, ne-a precizat președintele SNPPC, Marius Ionescu.

Carantină la intrarea în țară

Polițiștii consideră că cea mai eficientă măsură de prevenire a răspândirii Covid este testarea și carantinarea tuturor celor care intră în țară, în imediata apropiere a aeroporturilor sau a granițelor, până la primirea rezultatului testului.

”Dacă vrem cu adevărat să oprim transmiterea, autoritățile ar trebui să-și asume o carantinare directă, nu numai la aeroporturi, ci în toate punctele de intrare în țară, și să asigure transport către zona de carantinare. Pentru că așa, dacă omul ăla se urcă în tren, unde mai sunt 300 de pasageri și mai strănută pe acolo sau tușește, vă dați seama ce iese. Degeaba se ia măsura testării în aeroport și a carantinării, că până ajunge acasă mai dă la 30. Sunt o grămadă de țări în zona roșie și, dacă nu se iau niște măsuri cap-coadă, în ianuarie-februarie va fi iarăși dezastru. Înseamnă că nu învățăm absolut nimic și ne facem singuri rău. Ai intrat în țară, te-ai testat și intri în carantină undeva, în imediata apropiere, nu te duci cu trenul prin toată țara și ajungi acasă după 48 de ore, timp în care ai mers și pe la săniuș, pe Valea Prahovei sau pe la o petrecere pe traseu. Păi ce efect mai are măsura asta? Niciuna”, a afirmat președintele SNPPC, Marius Ionescu.

Polițiștii sunt împotriva vaccinării

Majoritatea polițiștilor s-au pronunțat împotriva vaccinării, în special a vaccinării obligatorii, ne mai spune Marius Ionescu, președintele SNPPC. ”Sunt multe lucruri contradictorii în ceea ce privește vaccinul. Slovenia interzice, iată, un vaccin aflat acum pe piață. Nu își asumă nimeni o situație clară cu privire la efectele adverse și cred că trebuie să lăsăm fiecare persoană să decidă dacă se va vaccina sau nu. Așa cum unii își asumă riscul să se vaccineze, așa au dreptul și ceilalți oameni să-și asume riscul să nu se vaccineze. Vedeți bine că poți să fii vaccinat și să ajungi în spital, să împrăștii virusul și să mori. Noi rămânem la părerea că cea mai importantă măsură este prevenția, prin toate mijloacele posibile, inclusiv prin vaccinare, pentru cine dorește acest lucru”, ne-a declarat președintele SNPPC, Marius Ionescu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
5.312 afisari

36 COMENTARII

  1. Titlul corect este ca politistii iau atitudine,asa cum nu o mai face nimeni in acest caz-politicieni,judecatori,avocati,etc. BRAVO LOR!

    • Politistii „iau atitudine” pt ca nu li se acorda majorarile salariale cerute! daca li se vor acorda, vor fi de acord cu tot ce spune guvernul… ba mai mult chiar, sa vedeti cu ce zel vor reincepe sa dea amenzi pt „nepurtarea mastii”/”purtarea necorespunzatoare a mastii”!!! motivul pt care „iau atitudine” NU este cel pt care majoratea cetatenilor romani se impotrivesc aberatiilor plandemice!!!

      • Asta plus ca miltaii se acopera in caz de ciomageala civila, uite ma noi am zis sa-l scoata da’ bulanii astia de politicieni si arahatieni n-au vrut! Nu ne impuscati pe noi impuscati-i pe aia!

  2. Este deja evident ca ” valurile” apar datorita INTRARII variantelor / tulpinii in tara.
    Deci de acolo ar trebui incepute testarile si restrictiile, inclusiv migrantilor.

    • La „Omicron” treaba e fasaita si trasa de dos – E o incercare disperata a Cabalei de a determina mafia de stat sa forteze injectarea pana la a trage cu gloante in propriile popoare ! Problema reala este in ce consta diversiunea”false flag” pe care au pregatit-o ?

      • Ne imaginam….daca ai certificatul verde, se poate vedea in timp real pe unde ai fost, cat ai stat, ce ai consumat, ce ai cumparat, poate cat ai platit, de cate ori te duci la buda…deci ai probleme cu prostata…:)
        Imaginati va…daca ati avea acces la aceste date , ce ati face?
        Si daca va uitati telefonil acasa…ce veti face fara cod?
        N ar fi mai bine un cip?

        • Fă, chipul ăla trebuie să ți-l băgăm ție direct în tâmplă. Să ți-l montăm cu ranga, să se așeze bine!

          • Femeia are dreptate tampitule, chipul ti l-a bagat deja daca te-ai vaccinat. Vezi studiul lui B. Tian si C. Lieber despre nanotranzistori aparut in revista Science in Ianuarie 2011 sau macar mai intra si tu pe un imageboard tranta!

          • Bă onanist cretin, mă cap de penis, mai lasă -te dracu de lucru manual. Ai facut răni in palme si visezi sa stropesti cu cureaua aia de 5cm?

      • Gloante au si popoarele !
        Iar cind vor incepe sa zboare gloantele, s-a sfirsit !!!
        Nazistii vor avea moarte si singe !!!

        • popoarele nu au gloante, armatele controlate de clasele „guwernatoare” au si nu sunt nazisti sunt iudeocomunisti.

        • APEL CATRE TOATE UNITATILE COMERCIALE SA RESPINGA IMPUNEREA SI FOLOSIREA CERTIFICATULUI NAZIST SI SA PRIMEASCA TOTI CETATENII !
          Agentul transnational MOSSAD de la ISU/ si Comitetul Churului in Situatie de Urgenta a prelungit pe 9 noiembrie in mod discretionar si abuziv tirania de pe 25 octombrie ! Totul trebuia sa se incheie dupa 30 de zile adica pe 24 Noiembrie ! Prelungirea impunerii „certificatului” fecal diabolic 666 Fiara nu face decat sa falimenteze magazinele supuse abuzurilor si sa creasca numarul de someri si asistati social !

  3. Daca intru in țară cu masina personala, de pilda, si ma vezi ca nu am nici pe dracul, nu tusesc, nu stranut , nu nimic (chit ca si daca as face-o poate am o gripă, nu covidul mortilor mamilor voastre, ca si daca trag o basina voi ziceti ca e covid) deci daca nu am nimic, de ce sa ma bagi tu in carantina, ma? Iar ” testele ” PCR sunt o mare porcarie, DOVEDIT, pt ca NU SUNT DESTINATE DIAGNOSTICĂRII, cât se mai merge ŞI pe MINCIUNA asta? Cât despre vrajeala cu ” asimptomaticii „, alta porcarie, si asta, bagata de nazisti si slugile lor, ca sa ne țină ca pe sclavi. Bă, o sa platiti!

    • se apropie clipa cand vor veni smecherii sa te scuteasca si pe tine si pe toti de astfel de intrebari si ne vor spune in fata … bah ! nu mai intrebati de ce , si pentru ce , este pentru ca asa vrem noi !

  4. Omul asta crede ca e martie 2020. Virusul e deja aici, ba chiar milioane de romani au trecut cu bine prin boala. Cei care vor sa calatoreasca sunt obligati sa se testeze inainte (exceptie stupida sunt injectatii, care au liber sa raspandeasca virusul), asa ca cei testati nu imbolnavesc pe nimeni in cele 24 sau 48 de ore cat calatoresc. Mai usor cu psihoza si cu masurile dictatoriale.

    • Stimate domn sau doamna, zilnic au tranzitat frontiera de la minim 50.000 persoane la 300.000 persoane. Multe din zone rosii. Nu am nimic cu dreptul la libera circulatie! Tin foarte mult si la al meu, dar dreptul unei persoane de a circula liber trebuie sa aibe macar un minim de conditionalitate daca afecteaza dreptul meu de a trai liber in tara mea, de a sta cat mai putin cu masca pe figura, de a nu ajunge la ATI, de nu ma chinui sa respir daca ajung pe aparate, de a putea sa ma operez intr-un spital care nu a fost transformat in spital covid, de a nu vedea romani care nu sunt lasati sa intre in magazine decat daca au certificat verde, sa isi cumpere un ciorap sau un chilot, de anu vedea cum oamenii dau bani sa se testeze ca sa poata intra la DRPCIV sa dea o proba auto sau sa schimbe un permis si asa mai departe!! De ce sa fie pusi oamenii astia zilnic sa faca mii de teste cand este mai simplu sa faci preventie incepand de la frontiera? Vreau sa merg in strainatate? Foarte minim. Cand vin platesc un test PCR. Este pretul cel mai mic pe care il putem plati pentru a TRAI NORMAL IN TARA NOASTRA!

      • Ai dreptul sa TE protejezi! NU SA PROTEJEZI!
        Cainele moare de grija stapanului si prostul de grija altuia.

    • Va asigur ca suntem ultimii care am sustine masuri dictatoriale… In rest, aveti dreptate, dar vedeti cum in Olanda din 600 persoane venite cu avionul 61 aveau covid, cum la noi se spunea ca cei adusi din Africa au fost testati, ca nu este nimeni cu covid si ce aflam acum? Si noi sustinem ca si cei vaccinati trebuie testati. Poti fii asimptomatic si sa transmiti virusul. Daca l-ai transmite si ai cunoaste persoana careia ai transmis, iar aceasta moare, cum te-ai simti? Au murit peste 50.000 persoane de covid! Nu este o gluma dar nu trebuie sa ne panicam! Americanii au invatat sa traiasca cu tornadele, dar sa se si protejeze rapid de ele! Sa actioneze rapid si ferm! Daca intelegem asta bine, daca nu, Dumnezeu cu mila la câte ”valuri” vom avea…

      • Ne panicam, pentru ca nu avem 50000 de morti de Covid, avem 50000 de cadavre aruncate si ascunse in pungi de plastic, unde nimeni nu are voie sa vada nimic! Cum se numeste asta? ASCUDERE DE CADAVRE!

  5. TICALOSI PANA IN MADUVA OASELOR…BLESTEMATILOR, O SA PLATITI CU VIATA SI LIBERTATEA SI CU FAMILIILE VOASTRE, BANDITILOR CARE ASUPRITI POPORUL ROMAN! CRIMINALILOR…VA LUATI DUPA CASTRATUL DE ARABOI? ARE EL FAMILIE? POATE DOAR GAOZ, MECLA LUI ARATA CA SI KKURUL SATANEI SI SUFLETUL II E CA SI FATA. UITATI-VA CE JAF DE PRESEDINTE AVEM…CE DREACU, NU SI-A PUS TAC-SU PREZERVATIV?! ASTIA SUNT PUI DE VRAJITOARE…NU OAMENI…BLESTEMATI FIE EI CU TOT NEAMUL LOR DE SCRANTITI…SUSPENDAREA!!! ARAFAT LA PUSCARIE!

    • RaTu de la Latrina 3, hotarat si convingator, haleste chiar acum cateva galeti cu excremente pe marota „omicron”..

      • pai n-ai vazut ce banet ia porcu cu ong lui arafat ? cand vorbeste arafat sta cu gatul intepenit si dat pe spate si nici nu rasufla cat vorbeste comandantul suprem !

  6. Bai, cand vi s-a spus ca nazistii astia imputiti si crminali o sa va tina din octombrie pana in mai in arest la domiciliu, multi vaxxinati in cap nu au crezut !! Ha ha ha, bai oitelor injectate cu seruri experimentale in vena, de aia se cheama ca sunteti cobai, dar fara diploma de idioti utili aferenta, acelea vi se vor acorda mai incolo, post-mortem la multi dintre voi, fiindca in 2-3 ani veti cam da coltul !! Ha ha ha 🙂 Deja s-a mers prea departe, in curand incep razboaiele civile peste tot, asa ca pregatiti-va, venim !! Sieg Heil, Sieg Heil, Arbidol Macht Frei 🙂

  7. Când ești în scenariul verde, mai pui garduri in supermarket, pentru vaccinati si nevaccinati? Mai pui restrictii la eliberarea de carti de identitate, pasapoarte, permise de conducere etc.? Mai mergi cu masca pe față, chiar dacă ești singur pe stradă și în localitatea unde locuiești nu are nimeni covid? Mai ceri certificatul verdem cand majoritatea semenilor nostri nu au sau unii il au falsificat ori il prezinta pe al altuia? Mai trăim și noi normal, măcar din când în când? Înțelegem gravitatea pandemiei, chiar foarte bine, dar avem dreptul și la momente de normalitate! Altfel o sa o luam razna, ca oameni, sa societate…

    • acum este scenariu verde ca sa poata spune ca-i de la masurile luate , iar dupa sarbatori va fi facut rosu din pix si vor spune ca-i din cauza oamenilor ca s-au distrat si vor pune iarasi saua pe oameni , mai vorbim dupa !

    • APEL CATRE TOATE UNITATILE COMERCIALE SA RESPINGA IMPUNEREA SI FOLOSIREA CERTIFICATULUI NAZIST SI SA PRIMEASCA TOTI CETATENII !
      Agentul transnational MOSSAD de la ISU/ si Comitetul Churului in Situatie de Urgenta prelungit in mod discretionar si abuziv pe 9 noiembrie masurile de pe 25 octombrie ! Totul trebuia sa se incheie dupa 30 de zile adica pe 24 Noiembrie ! Prelungirea impunerii „certificatului” fecal diabolic 666 Fiara nu face decat sa falimenteze magazinele supuse abuzurilor si sa creasca numarul de someri si asistati social !

  8. Ati facut oamenii sa le fie frica de o tuse sau stranut.

    Intai demonstrati stiintific ca exista contagiunea si apoi mai vorbim…au incercat multi inaintea voastra si pe animale si pe oameni si nu au putut demonstra.

    Pana la dovada concreta aceasta pandemie nu ramane decat o doctrina, e o religie, trebuie sa crezi in ea pt ca de demonstrat stiintific… niet.

  9. BRAVO POLIȚIȘTILOR! Măcar ei să fie alături de români. Trebuie să fim uniți căci altfel criminalii ăstia se urcă pe noi. Să ridice restricțiile. Avem nevoie să facem cumpărături de sărbători, să cumpărăm cadouri.
    Nenorociții, nu-i interesează. Au furat cât de mult au putut, iar acum au luat si bucuriile copiilor. JAVRE ORDINARE! Poliția este cu românii! Cinste lor, cinste POLIȚIȘTILOR!

  10. Ceea ce trăim astăzi este o dictatură mondială în devenire accelerată iar de-a lungul istoriei nici o dictatură nu s-a stins de la ea însăși și nici-un dictator nu a renunțat de bună voie la putere. Toate dictaturile și toți dictatorii au fost înlăturați prin forță. Dacă vă așteptați ca restricțiile care ne împiedică să protestăm vor fi ridicate vreodată, așteptați degeaba. Povestea cu „să ne vaccinăm toți că numai așa se va termina pandemia” rămâne doar un basm pentru adormirea copiilor. Până când nu se va institui un drastic control de la distanță prin mijloace electronice asupra fiecărei persoane, acest coșmar nu se va termina iar ceea ce va urma va fi sclavie disimulată în spatele libertății de a cumpăra sau a vinde doar cu codul QR pe persoană vie, cod oferit de certificatul covid și cu localizarea în timp real a purtătorului. Iar cei care nu acceptă codul QR vor fi eliminați fără milă. Nici măcar nu putem vorbi acum de o dictatură sanitară ci de o dictatură din pretexte sanitare pentru că cei din spatele cortinei nu sunt medici. Nici măcar nu va mai fi nevoie de polițiști. Cu câteva drone pe cap de operator fidel va fi suficient pentru orice revoltă iar nu peste mult timp va dispărea și operatorul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger