AcasăCORONAVIRUSPlanul elvețian pentru a pune capăt crizei coronavirusului: testare masivă gratuită pentru...

Planul elvețian pentru a pune capăt crizei coronavirusului: testare masivă gratuită pentru toți cetățenii

testarePlanul elvețian pentru a pune capăt crizei coronavirusului: testare masivă gratuită pentru toți cetățenii

Elveția a dezvăluit un plan ambițios de a pune capăt crizei sanitare a coronavirusului. Sunt puși la bătaie un miliard de franci elveției pentru testarea masivă a populației, ca parte a măsurilor pentru a ușura ieșirea din restricțiile anti Covid-19.

Conform propunerilor, fiecărei persoane i se vor oferi cinci kituri de auto-testare pe lună, de îndată ce vor fi disponibile teste fiabile, a declarat guvernul într-un comunicat. Toate testele efectuate în farmacii și centre de testare vor fi gratuite.

Companiile și școlile vor trebui să efectueze teste în mod repetat folosind probe de salivă colectate pentru a îmbunătăți prevenirea și pentru a detecta focarele mai devreme, se arată în planul elvețian. Lucrătorii companiilor care testează frecvent ar putea fi scutiți de cerințele de carantină.

Testarea începe din 15 martie

Pentru a se asigura că se efectuează mai multe teste, guvernul a declarat că este pregătit să plătească pentru testele făcute la cerere. Acesta a estimat că sistemul de testare extins va costa mai mult de 1 miliard de franci elvețieni în acest an.

O decizie finală cu privire la propunere urmează să apară pe 12 martie, planul urmând să intre în vigoare începând cu 15 martie. De asemenea, navetiștii transfrontalieri vor fi incluși în acest plan. Elveția iese încet-încep din carantină. Până în prezent, 9.331 de persoane au murit de Covid-19 în Elveția, fiind confirmate 562.290 de cazuri.

Bonus Covid-19 pentru cehii care intră în carantină

Cehia a decis să introducă un bonus de carantină, în cadrul măsurilor destinate combaterii pandemiei de coronavirus. Persoanele care sunt în carantină din cauza Covid-19 vor primi un bonus de până la 370 de coroane (14 euro) pe zi, potrivit hotnews.ro. Noul bonus va fi plătit celor cărora li s-a ordonat să intre în carantină timp de 14 zile şi se va adăuga concediului medical plătit pe caz de boală. Suma totală nu trebuie însă să depăşească 90% din câştigul mediu.

Obiectivul acestui bonus este acela de a-i motiva pe oameni să rămână în izolare şi să raporteze medicului contactele lor, pentru a ajuta la oprirea răspândirii coronavirusului. Potrivit autorităţilor cehe, multe persoane infectate nu au dezvăluit numele celor cu care au intrat în contact de teamă că vor provoca probleme financiare prietenilor sau rudelor.

De la debutul pandemiei, în Cehia au fost înregistrate aproape 1,3 milioane cazuri de infecţie şi 21.235 de decese din cauza coronavirusului. Sistemul sanitar este copleșit din cauza numărului mare de infectări, de aceea Cehia a cerut Germaniei, Elveţiei şi Poloniei să preia zeci de pacienţi COVID-19.

author avatar
Andreea Vlad
162 afisari

2 COMENTARII

  1. La noi nu se poate pentru ca ar iesi la iveala cifrele masluite. Si cum ciuma galbena si a(l)coolitii jongleaza cifrele dupa interese, testarea masiva i-ar da de gol. Plus ca numarul mare de „infectari” este direct proportional cu afacerile facute pe seama „pandemiei”. Inca nu s-au burdusit bine buzunarele.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger