AcasăCORONAVIRUSPfizer și Moderna cresc prețurile vaccinurilor vândute Europei

Pfizer și Moderna cresc prețurile vaccinurilor vândute Europei

Cele două companii au majorat preţurile vaccinurilor lor împotriva COVID-19 în ultimele contracte de furnizare pentru Uniunea Europeană, a informat Financial Times.

Noul preţ pentru vaccinul Pfizer este de 19,50 euro/doză (23,15 dolari), faţă de 15,50 de euro anterior. Preţul vaccinului Moderna este 21,50 euro(25,50 dolari), potrivit contractului, în creştere de la 19 euro (22, 55 dolari) în primul contract de achiziţie, dar sub preţul convenit anterior de 28,50 de dolari (24,01 euro), întrucât comanda a crescut, se menţionează în articolul din Financial Times, preluat și de Reuters, care citează un oficial apropiat de această chestiune.

Comisia Europeană a declarat marți că UE urmează să atingă obiectivul de a vaccina complet cel puțin 70% din populația adultă până la sfârșitul verii.

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, precizase că blocul a atins o etapă importantă: 70% dintre adulți au primit prima doză și 57% au fost vaccinați complet.

Campania de vaccinare a UE a început lent, comparativ cu Marea Britanie și Statele Unite, din cauza întârzierilor în administrarea dozelor de vaccin, în special a celor de la AstraZeneca, împotriva cărora au fost lansate proceduri legale.

Cu toate acestea, după o creștere accentuată a livrărilor din al doilea trimestru, în special a vaccinului Pfizer-BionTech, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că UE se află acum printre liderii mondiali.

În mai, UE a anunţat că se aşteaptă să primească peste un miliard de doze de vaccinuri până la sfârşitul lui septembrie de la patru producători.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
284 afisari

2 COMENTARII

  1. Vaccinuri? Prospectu’ a dat rateuri…ba doua doze…ba trei…ba interzis la minori, ba vaccinare de la 12 ani…ba interzis la gravide…ba recomandat…

  2. INAINTE DE TOATE SE DOVEDESTE CA vaccinul nu da imunitatea mult trambitata de totii acolitii bigpharma !, efectele adverse s-au bagat sub pres !, cei implicati in aceasta afacere au dat CEC-ul in ALB furnizorilor de vaccinuri ” CA NU RASPUND FINANCIAR SAU PENAL ” pentru decese sau efecte adverse !.
    DUPA PRIMELE EVALUARI CASTIGUL ESTE ENORM ,BIG PHARMA A SIMTIT GUSTUL CASIGULUI SI ACUM MARESTE PRETUL !,iar clientela implicata in propaganda si-a turat motoarele.
    CE TE FACI CA TESTAREA PE COBAII UMANI SE RASPANDESTE SI LA COPII SI GRAVIDE UNDE ERA TOTUSI O REZERVA !!.
    INTRE CASTIGURILE ASTRONOMICE !! SI PASTRAREA UNEI MINIME DECENTE SI PREVEDERI DE SECURITATE SANITARA SE VEDE CA PRIMEAZA CASTIGUL !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger