AcasăCORONAVIRUSPfizer şi BioNTech, propunere curajoasă către UE: să plătească jumătate de preț...

Pfizer şi BioNTech, propunere curajoasă către UE: să plătească jumătate de preț pentru fiecare doză de vaccin antiCovid anulată

vaccinPfizer şi BioNTech, propunere curajoasă către UE: să plătească jumătate de preț pentru fiecare doză de vaccin antiCovid anulată

Pe fondul unui excedent de vaccinuri COVID, Pfizer şi BioNTech au venit cu o nouă propunere către Uniunea Europeană, conform căreia statele membre să plătească jumătate din preţul pentru fiecare din cele aproximativ 70 de milioane de doze anulate, potrivit Financial Times.

Potrivit Financial Times, care citează surse apropiate negocierilor, UE negociază un acord revizuit cu Pfizer/BioNTech, în ciuda faptului că Parchetul European a deschis o anchetă privind contractul iniţial semnat în primăvara lui 2021.

Pfizer și BioNTech, negocieri cu UE

Contractul revizuit include o prevedere conform căreia statele membre să plătească jumătate din preţ – aproximativ 10 euro – pentru fiecare din cele circa 70 de milioane de doze de vaccin anulate în fiecare an până în 2026.

Noul contract ar permite, de asemenea, UE să treacă la vaccinuri mai noi, adaptate oricăror variante viitoare ale virusului.

În România, din decembrie 2020 și până la finalul lunii martie, au fost primite 35.455.180 de doze de vaccin anti-COVID, potrivit Libertatea, care citează surse din Ministerul Sănătății. În depozite mai sunt peste 3 milioane de doze de vaccin.

author avatar
Andreea Vlad