AcasăCORONAVIRUSPfizer își freacă mâinile: vânzări de 54 miliarde de dolari...

Pfizer își freacă mâinile: vânzări de 54 miliarde de dolari pentru vaccinuri și pastile anti-Covid

pfizerPrima țară din lume care obligă Pfizer să dezvăluie ce conține vaccinul anti-Covid! Ordinul a fost semnat! / foto: pfizer.com

Grupul farmaceutic american Pfizer și-a îmbunătățit  estimările privind vânzările de vaccinuri în anul acesta: 32 miliarde de dolari, de la 31 de miliarde de dolari anterior, adăugând că se aşteaptă să strângă alte 22 de miliarde de dolari de pe urma comercializării pastilei Paxlovid.

Compania a profitat deja foarte mult de pe urma vaccinului pe care l-a dezvoltat în parteneriat cu biotehnologia germană BioNTech sub numele de Comirnaty, cu vânzări de 36,8 miliarde de dolari în 2021.

Previziunile pentru 2022 se bazează pe contracte și angajamente luate la sfârșitul lunii ianuarie și, prin urmare, ar putea crește în continuare.

În total, Pfizer estimează că în acest an vânzările sale se vor situa undeva între 98 şi 102 miliarde de dolari și un câștig pe acțiune ajustat între 6,35 și 6,55 dolari, ceea ce este puțin sub previziunile analiștilor.

În prezent, vaccinul Pfizer este utilizat în peste 160 de țări, inclusiv în SUA. Compania intenționează să producă peste 4 miliarde de doze în 2022, față de trei miliarde anul trecut, și cel puțin 120 de milioane de tratamente cu pastile Paxlovid.

În 2021, profitul net anual al Pfizer s-a dublat până la 22 miliarde de dolari. Numai în trimestrul IV, grupul a realizat o cifră de afaceri de 23,8 miliarde de dolari și a generat un profit de 3,4 miliarde de dolari.

author avatar
Radu Jacotă
420 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bă băeți, dacă nu vă și înmormântați în sicrie dă aor când dați colțu’, înseamnă că n-aveți stil, bă.
    Și să vorbiți cu groparu’ să vă pună nește viermi dă aor în coșciug, că na, sunteți elita.
    Fute-v-ar Satana-n cur, târâturilor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger