AcasăCORONAVIRUSPerioada de izolare pentru românii infectați cu COVID, redusă! CNSU urmează să...

Perioada de izolare pentru românii infectați cu COVID, redusă! CNSU urmează să decidă cu cât

Perioada de carantinare și de izolare a pacienților Covid va fi redusă, o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) urmând să fie emisă în foarte scurt timp.

Regula ar putea să presupună o diferențiere între persoanele nevaccinate și cele care au fost vaccinate anti-COVID sau care au trecut prin boală.

Vaccinații vor sta acasă doar șapte zile dacă sunt depistați pozitiv cu COVID-19, adică doar jumătate față de cât este în prezent. Românii nevaccinați confirmați cu Covid-19 vor sta în izolare 10 zile.

Perioada de izolare pentru românii vaccinați infectați cu COVID, redusă la jumătate

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat din ministerul Sănătății Adriana Pistol, într-un interviu la jurnalistul Digi24. „Nu vor mai avea 14 zile în nicio situație”, a declarat secretarul de stat din ministerul Sănătății Adriana Pistol, pentru Digi24.

Despre scurtarea perioadei de izolare a vorbit, miercuri, 5 ianuarie, și șeful DSU, Raed Arafat, care a anunțat că aceasta va fi scurtată, fără să precizeze atunci și noile perioade.

Decizia finală va fi luată însă de CNSU, care se reunește la ora 13.00.

În acest moment, reglementările prevăd că izolarea persoanelor pozitive COVID trebuie să aibă loc timp de 14 zile, indiferent dacă sunt vaccinate sau nu.

author avatar
Andreea Vlad
390 afisari

1 COMENTARIU

  1. Dar daca eu vin in tara cu test negativ la covid 19,de ce trebuie sa mai stau in carantina 10 zile??, cind in aceleasi conditii cind mergi in Anglia cu test negativ nu stai deloc in carantina?? AICI DE CE NU MAI JUDECA NIMENI TREABA ASTA? L-ati lasat pe arafat sa conduca tara noastra desi nimeni nu la votat pt.asta si nici nu e vreun specialist virusolog ci doar un ONGist care nu stie face nici o injectie??!!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri