AcasăCORONAVIRUSPericolul viitoarei pandemii. Libertatea, suprimată la nivel mondial

Pericolul viitoarei pandemii. Libertatea, suprimată la nivel mondial

Conceptul de libertate, anulat în numele pandemiilor

Din 2024, statele Uniunii Europene își vor ceda suveranitatea și dreptul de a decide pentru propriile popoare, în numele unei abordări unitare a viitoarei pandemii. Deciziile unilaterale și obligatorii vor fi luate de controversata Organizație Mondială a Sănătății, care va ordona suprimarea libertăților în numele unui așa-zis bine comun.

Viitoarea pandemie nu este deloc foarte departe. Experimentul social care s-a desfășurat în acești doi ani a arătat celor care s-au aflat la conducerea statelor că frica transformă masele de oameni în indivizi capabili să renunțe la orice fărâmă de libertate în numele unei presupuse siguranțe.

Același experiment social a arătat că oamenii pot fi mult prea ușor manipulați și îndreptați, aproape de bunăvoie, spre închisori cu gratii virtuale, fără niciun fel de opoziție. În acest context, tratatul internațional privind pandemiile, care se pregătește să predea puterea totală de decizie Organizației Mondiale a Sănătății, care va putea ordona suprimarea libertății la unison pe plan mondial, este extrem de periculos. Ideea în sine de a ceda suveranitatea unui OMS care refuză și acum să declare sfârșitul pandemiei, în condițiile în care se mai înregistrează doar 1.500 de decese la o populație de 7,8 miliarde de oameni, este pur și simplu odioasă, iar absența unor dezbateri pe această problemă, pare cel puțin suspectă. Discuțiile pe marginea acestui tratat au fost inițiate încă de la începutul lunii decembrie a anului trecut, cu implicarea OMS, dar calendarul cu etapele parcurse este foarte rapid, astfel că la începutul anului 2024, tratatul va intra în vigoare și va fi aplicat viitoarei pandemii. Care sunt principalele stimulente și beneficii ale acestui tratat? Monitorizarea riscurilor și, în special, schimbul de cunoștințe cu privire la noi boli infecțioase care se răspândesc de la animale la oameni, care sunt esențiale pentru prevenirea viitoarelor pandemii, susține Consiliul Uniunii Europene. Evident cu o aluzie destul de grosolană la faptul că noul coronavirus nu ar fi scăpat sau plecat dintr-un laborator de arme biologice, ci a fost doar o nefericită combinație de virusuri de la animale și oameni.

”Legitimitatea măsurilor restrictive”

Acordul internațional privind pandemiile ar urma să stabilească obiectivele și principiile fundamentale în vederea structurării acțiunii colective necesare pentru combaterea pandemiilor.

”Se vor introduce mai multe niveluri de alertă care să corespundă gradului de amenințare la adresa sănătății, îmbunătățindu-se, astfel, acuratețea comunicării cu privire la amenințările pentru sănătatea publică. Acest lucru ar spori transparența și legitimitatea măsurilor restrictive sau legate de sănătate. Tehnologiile digitale și instrumentele inovatoare pentru colectarea și partajarea datelor, precum și analiza predictivă pot sprijini comunicarea în timp real și alertele timpurii care, la rândul lor, ar trebui să declanșeze un răspuns mai rapid”, se arată pe site-ul Consiliului European. Totodată, acordul ar restabili încrederea în sistemul internațional de sănătate, asigurând o transparență sporită, o asumare în mai mare măsură a răspunderii și o mai mare responsabilitate comună în cadrul sistemului internațional.

Combaterea dezinformării

Potrivit Consiliului Uniunii Europene, acordul va pune bazele pentru o mai bună informare a cetățenilor și o mai bună comunicare cu aceștia. ”Dezinformarea reprezintă o amenințare pentru încrederea publică și riscă să submineze răspunsurile în materie de sănătate publică. Pentru a recâștiga încrederea cetățenilor, ar trebui prevăzute măsuri concrete pentru îmbunătățirea fluxului de informații fiabile și exacte și pentru combaterea dezinformării la nivel mondial”, precizează Consiliul European. Acesta mai arată că o convenție, un acord sau un alt instrument internațional privind pandemiile ar sprijini și ar pune accentul pe un cadru internațional mai solid în materie de sănătate, în care OMS să fie autoritatea de coordonare în materie de sănătate la nivel mondial.

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare și  în aeroporturi.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.096 afisari

25 COMENTARII

  1. E o vorba : ulciorul nu merge de multe ori la apa.
    Mai ales ca si cei vaccinati au ajuns la concluzia ca efectele nu sunt de protectie 100%.
    E.nevoie de o statistica in timp real pentru a cunoaste cati cetateni sunt intr o localitate, la ce procent se vor stabili masuri de restrictie, gradual, ce fel de masuri( pt.ca la o pandemie de hepatita masurile sunt diferite de cea respiratorie), in ce conditii poti parasi zona, cand se va trece la telemunca, pt.ca cetatenii au nevoie de bani si mancare, dar si de socializare, etc.

    • Dar cedarea suveranitatii nu e solutie.Fiecare tara trebuie sa si ia masurile pe care le considera necesare, masurile comune ar trebui luate doar in libera circulatie intre state.Altfel s ar incalca tratatele de aderare la UE.

    • La donatiile devastatoare pe care le primeste de la Big ….,OMS-ul pare o entitatte privatizata.Cum apara drepturile bolnavului in raport cu bugetul de venituri preconizat de Big ….tinand cont de antecedentele juridice ale unor mari companii care si-au retras produsele de pe piata?
      Cum este reglementat conflictul de interese?

  2. Popoarele care voteaza precum in Franta isi merita soarta si lanturile la picioare.Nu mai plangeti pe umarul idiotilor si spalatilor pe creier de care este plina Europa.Azi i-am urat unuia „Hrisos a Inviat „,mi-a raspuns ca el este ateu ,nu crede in Dumnezeu si Biserica desi e botezat ortodox.Fiecare pasare pe limba ei piere.

    • Exact !! Bravo !!! Ca pune oculta mondiala de pedofili presiune pe mase asta e clar, dar si masele….sa ma ierte Dumnezeu , au ajuns la un grad de indobitocire crunta…..cum plm sa pui stampila pe macrou dupa 2 ani de dictatura ?!?

    • Vezi ca in franta le Pen a fost furată mai rau ca trump. Nu mai exista alegeri libere in aceasta lume. Nu mai câștiga decat elevii de la Davos si slugile lor. Sa terminat cu democrația

    • Pot sa spun ceva? Cred in Dumnezeu dar sa se duca dracului toti popii imputiti farisei si pedofili.Nu ai ce sa cauti la biserica satanistilor acolo e Diavolul imbracat in popa.Chiar si in Biblie scrie chestia asta.Praful sa se aleaga de voi pedofililor si satanistilor si blestemat sa fie cine va mai da buna ziua

      • Biserica ortodoxa este fărâmițat plina de intruși, nu mai departe acum cu pandemia, îmi amintesc fete bisericești, care sau perindat pe la TV spunând oamenilor sa se vaccineze cu serul experimental, exceptând pe distinsul preot de la Constanța despre care aflam acum prin desecretizarea făcută în America, ca este nociv, ca imunitatea naturala este net superioara celei date de seru experimental, pe care marea majoritate a politicienilor și medicii cu sigurantac nu l, au făcut, doar l au recomandat prostimii

  3. Pina una, alta, SA VEDE3M CIT TIMP VA MAI EXISTA ONU, AL CAREI ORGANISM ESTE OMS !
    Asa ca, ignorati complet astfel de ” informatii”, iar daca se va implini ce scrie in articolul asta, sa-i multumim lui Dumnezeu ca avem munti !!!

  4. Este un pas pentru legitimizarea unui guvern mondial, o dictatura comunista instalata pe motive medicale. Fara nici o legatura cu sanatatea omului. O clauza din propunerea asta spune ca OMS poate declara lockdown si vaccinare chiar in absenta unei pandemii, pentru a evita o posibila pandemie in viitor! Guvernele din vest sant vandute globalistilor

  5. Fâsssss…
    O „gaina” a făcut o margica și corul de bocitoare s-a pornit.
    Aveți grija la drobul de sare.
    Oricum o sa faceți ce spune OMS și o sa respectați legea.
    Macaniti degeaba. Numai proștilor trebuie sa le faci bine cu forța.

    • Iar voi, desteptilor, care vreti sa faceti binele cu forta prostilor, ce soarta credeti ca meritati? Plutonul de executie ar fi prea bland. Canal si ocna toata viata voastra de viermi demonizati ca oricum faceti umbra pamantului degeaba.

    • Sigur ai băgat si înțepătura 4, din cauza asta neuronii tai au intrat in greva si au evadat din cutia ta craniană. Acum gandesti cu televizorul, daca tv ul iti spune sa stai capra, pe loc iti umbli in portbagaj. Oaie proasta, esti o sluga

    • @ Secolul curului
      …aaaaai de capul’ tau ce foame o sa facem impreuna…
      Pan una alta ,ma cac in „legea” lor si a ta cu tot cu bagatul in ‘izda ma-tii.

  6. Ala de la oms e un criminal cu acte in tara de unde vine si ca ceea ce e nu poate conduce mondial tari doar daca suntem toti niste pspagali tembeli!! Asta si definitia pandemiei a schimbat o el cum i a convenit dar nu e el decidentul ci stapanii lui aia cu banii care vor puterea!!!la nuremberg2 toti.

  7. si lumea-i proasta , zapam si am trecut peste agro tv , acolo era o tuta cu ochelari si un mosneag cu niste masti pe figura pina sub ochi . erau bolnavi ? atunci ce cautau acolo ? lume nebuna !

  8. S-o creada ei ca va fi ceva de genul asta :))) Noi ii stim pe cei care imping agendele astea, daca ne pun cizma pe cap, venim dupa ei pe persoana fizica.
    Si noi astia stim ce vor ei, sa ne omoare, nua vem nimic de pierdut. Dar… daca luam 20-30 dupa noi,,, ce frumos.
    Asta este solutia, sa incepem REVOLUTIA, sa le dam in cap astora de vor sa ne distruga, daca nu faceti asta sunteti lasi!
    Si nu castigati nimic, ca tot acolo mergeti, ca mai aveti un an doi de sclavi nu este nimic, ori liberi ori nimic, ca suntem in mainile Domnului, eu deja ma gandesc de mult timp ca am murit deja, nu imi mai este frica de moarte de cand neram mica de fapt, ups.
    Dap, stiu ca este o eliberare daca ai sufletul curat, dar sa plec capul la satanistii astia.. dar hai sa vedem care pe care, are vreunul curaj?
    Nu, sunt niste lasi, care dau din piux si ne distrug pe noi si noi ca prostii stam si acceptam. hai sa dea o noua pandemia, sa fie haos, sa fie anarhie, abia astept, sa fim care pe care, abia, abia astept si eu sunt empat, 10000% empat, daca eu simt asta, inseamna ca asta este ceea ce simt majoritatea oamenilor.
    Am intat de multe ori in kk dinc auza ca preiau sentimentele altora, dar mi-am dat seama ca daca ceva nu este al meu si totusi simt puternic, asta este ceea ce simt majoritatea din locul unde sunt in acel moment.
    In fiecare loc/tara simt diferit, parca sunt alt om, ca preiau ce simt ceilalti si uneori am dat-o in bara ca am izbucnit, dar numai pentru ca am preluat ce era pe dinafara de la altii.
    Si asta simt la noi si in lume: o donrinta de libertate si de anarhie

  9. Din păcate nu mai exista democrație, decat o tiranie mascata ce isi va da in curând masca jos de capitalism inocent

  10. Oi avea tu ceva cu unii popi dar lasā Biserica Ortodoxa strābunā, despre care si ale cārei legitāti habar nu ai, în pace. Crezi în Dumnezeu dar înjuri ca o panaramā.

    • Nu vine nimeni sa te vaccineze cu forta.In schimb te inchide in casa,vezi pe cei 26 de MILIOANE de locuitori ai Beijingului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger