AcasăCORONAVIRUSPaxlovid, alternativa la vaccinul anti-Covid, o pilulă cu circuit închis? Are un...

Paxlovid, alternativa la vaccinul anti-Covid, o pilulă cu circuit închis? Are un preţ SCANDALOS!

pfizer-pastilaPaxlovid, alternativa la vaccinul anti-Covid, o pilulă cu circuit închis? Are un preţ SCANDALOS!

Paxlovid, primul antiviral împotriva COVID-19, produs de compania americană Pfizer, mai are puţn şi va ajunge şi în România. Este alternativa pentru oamenii care refuză vaccinul.

Numai că există o singură problemă uriaşă: preţul pastilei va fi scandalos de mare.

O pilulă Paxlovid, 500-700 dolari

Paxlovid este un medicament antiviral cu o combinaţie de ingrediente active, PF-07321332 şi Ritonavir, care fac parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori de protează, utilizate în prezent pentru tratarea HIV, hepatitei C şi a altor boli virale, care acţionează prin împiedicarea virusului de a se replica.

Medicamentul a fost autorizat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste cu forme uşoare până la moderate de COVID-19 şi cel puţin un factor de risc pentru dezvoltarea unei boli severe.

Eu, dacă ar fi să fac o estimare, aș spune că undeva între 1 și 3 luni este probabilitatea ca unul dintre cele două medicamente să ajungă în România. Undeva prin martie-aprilie. Medicamentul trebuie să fie decontat.

Nu este deloc ieftin. Datele din Marea Britanie și America arată undeva între 500 și 700 de dolari. Prețul nu este deloc accesibil.

Nu este un medicament să îți faci stoc acasă. Să îl cumperi din farmacie să îl ai sau să îl iei cum îți trece prin minte. Pentru că este un medicament care trebuie prescris de medic și are efecte secundare”, a explicat Dragoș Damian, directorul Terapia Cluj.

Trebuie administrat în stadele incipiente ale infecţiei

Pe baza datelor studiilor clinice, Paxlovid este cel mai eficient atunci când este administrat în stadiile incipiente ale infecţiei şi, prin urmare, MHRA recomandă utilizarea sa cât mai curând posibil şi în termen de cinci zile de la începerea simptomelor.

Pastila anti-COVID-19 a rivalului Merck, Molnupiravir, a fost aprobată de Marea Britanie luna trecută, dar acest medicament a redus doar cu aproximativ 30% spitalizările şi decesele în cadrul studiului clinic la pacienţii cu risc ridica.

 

author avatar
Andrei Ștefan
1.038 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger