AcasăCORONAVIRUSPatru elevi care învață în sectorul 4, confirmați cu noul coronavirus. Primele...

Patru elevi care învață în sectorul 4, confirmați cu noul coronavirus. Primele măsuri

Patru elevi care învață în sectorul 4, confirmați cu noul coronavirus. Primele măsuri (sursa foto: Facebook)

După ce s-a aflat despre faptul că patru elevi înscriși la trei unități de învățământ de pe raza sectorului 4 au primit rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus, s-au luat deja primele decizii în vederea gestionării situației.

Și anume, de la nivelul Primăriei Sectorului 4, s-a dispus de urgență dezinfecția unor săli de curs de la cele trei unități de învățământ. Totul s-a întâmplat luni dimineață. Mai mult, instituția condusă de către Daniel Băluță va asigura și testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu aceștia, se precizează într-un comunicat al Primăriei.

De asemenea, s-a luat hotărârea ca în decursul următoarelor 14 zile, colegii de clasă ai celor patru elevi să învețe în sistem online.

Din câte au comunicat reprezentanții Primăriei Sectorului (PS) 4, doi dintre elevii care au rezultat pozitiv la testarea pentru SARS-COV 2 sunt înscriși în clasa a V-a, ceilalți fiind liceeni. Mai precis, unul dintre elevi face parte din clasa a XI-a C la Colegiul Național „Dinu Lipatti”, doi sunt înscriși la Colegiul Romano-Catolic Sfântul Iosif, în clasa a V-a și clasa a XI-a, și unul în clasa a V-a la Școala Gimnazială nr. 79.

”Măsurile au fost dispuse în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit căruia „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile””, menționează oficialii PS4.

82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger