AcasăCORONAVIRUSPașaportul Covid, între drepturi cetățenești și responsabilități. Ce a ales Italia

Pașaportul Covid, între drepturi cetățenești și responsabilități. Ce a ales Italia

Pașaportul Covid a devenit o luptă surdă dată între drepturi cetățenești și responsabilități. Cum este mai bine? Să protejezi societatea impunând vaccinarea obligatorie a populației sau să respecți liberul arbitru și alegerea fiecărui individ? În unele țări, autoritățile au decis ele pentru omul de rând, iar Italia este a doua putere din UE (după Franța) care arată calea ce va fi urmată. Covid pass la schimb cu bucuria de a savura dimineața o cafea la barul espresso de la colț. Nu, nu este o glumă, exact asta a făcut premierul progresisto-globalist Mario Draghi, cel pe care mulți îl acuză a fi doar săgeata marilor bancheri.

În declarații, Draghi susține că a recurs la o asemenea măsură fiindcă vrea să îi convingă pe italienii nehotărâți să se vaccineze; astfel, Roma pregătește apărarea în fața unui val de cazuri Covid-19 rezultate din venirea vacanței și călătoriile de vară din întreaga peninsulă.

Unde se aplică noile măsuri

Începând de vineri, 6 august, italienii au nevoie de „green pass” care să ateste imunitatea pentru a sta în interiorul cafenelelor și al restaurantelor; pașaportul Covid este obligatoriu și pentru accesul la cinematografe, muzee, piscine și săli de sport, dar nu se aplică în cazul teraselor în aer liber. Iar din septembrie, acest „permis verde” va fi, de asemenea, necesar și pentru călătoriile cu trenul și/ sau avionul (tranzit pe distanțe lungi), dar și  pentru toți studenții universităților.

În plus, când școlile se vor redeschide, profesorii vor fi obligați să ateste că s-au vaccinat, în caz contrar urmând a fi… dați afară din sistemul de învățământ!

„Boost” în interesul pentru vaccinare

Deocamdată, impulsul dau de autorități (sau, mai degrabă, ghiontul) pare să aibe efectul dorit. Multe regiuni au anunțat un salt în ceea ce privește vaccinarea populației, de la 15 la 200%, potrivit Il Sole 24 Ore.

Există, însă, și persoane care se opun și care duc o campanie zgomotoasă, numind aceste reguli neconstituționale, discriminatorii și un atac asupra libertății individuale. Numai în ultimul weekend au avut loc proteste masive în 12 orașe italiene, oamenii purtând sloganuri precum „Născuți liberi, vom muri liberi” și „Pașaportul sclaviei”.

Tabăra „anti-Green pass” include, pe lângă așa-zișii libertarieni, și mulți proprietari de baruri și restaurante. Ei spun că pașaportul Covid este o povară suplimentară, în afară de restricțiile deja existente, cum ar fi capacitatea redusă a localurilor. Prin noile reguli ar avea de suferit toată afacerea, căci multe evenimente locale, cum ar fi festivalurile de mâncare din satele sudiste, vor fi acum anulate.

Sabrina Pieroni, proprietara barului „L’Angolo”, de lângă Piața San Giovanni, din Roma, spune că îi este foarte greu să înțeleagă „noul normal”: „Suntem sectorul care a suferit cel mai mult în pandemie. Este o problemă pentru noi. Tot ce trebuie să verific înseamnă, de fapt, pierdere de timp pentru mine. Nu este plăcut să ceri clienților obișnuiți documentele, ca un polițist. Și cu siguranță nu va fi plăcut dacă trebuie să le cer să plece. Eu, noi nu am ales această cale în viață”.

Italia a urmat exemplul Franței și acum îi forțează pe „nehotărâți” să se vaccineze. Cum? Atentând tocmai la stilul de viață al omului de rând, amenințându-i tabieturile și punându-i în pericol toate planurile. Conform noilor norme, cine încalcă regulile riscă o amendă, în timp ce firmele pot fi închise până la 10 zile.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
642 afisari

4 COMENTARII

  1. „bucuria de a savura dimineața o cafea la barul espresso de la colț.” dar eu imi fac singur cafeaua , asa ca ma doare la bashcheti de covid pass-ul lui peste prajit

  2. Daca atat ai inteles din ce pregatesc lumii acesti bolnavi la cap inseamna ca libertatea ta valoreaza doar o cafea.

  3. Si pas cu pas, intreaga lume devine o tiranie, in care pharma, bancherii, pe scurt multinaționale se pisa pe tot ce înseamnă omenire. Deja se aplica, asculti de noi sau esti împotriva noastra

  4. Toti stiu ca Italia si Spania vor fi distrusi complet, economic si social, acolo deja e diktatura de fata de 1 an si jumate, iar oile de acolo numai acum incep sa se trezeasca ca ei sunt inchisi in staul, si folositi numai ca si carne de tun, plus ca si cobai !! Draghi ala e un mare pwulalau globalist, numai daca te uiti asa putin la el iti dai seama cam ce are ordinarul ala nihilist in cap, astia sunt niste criminali nazisti cat se poate de seriosi !! Asta e, spectacolul decaderii statelor astea doua esuate o sa fie ceva magnific de urmarit, o sa ii ia drakul pe astia, la propriu, dar aia e, si-au facut-o cu mana lor, tampitii aia de italieni si spanioli !! Va fan cullo, bai macaronarilor, si carramba, bai spaniolilor, acum nu aveti decat sa faceti pe roboteii mici si prosti pe plantatiile globaliste ale lui Klaus Schwab, urmeaza pentru ei vaxinarea in cap la fiecare 3-4 luni cu tot felul de otravuri mortale, apoi microchiparea pe brat, apoi pe frunte, pana ce serurile experimentale de modificare genetica si comportamentala isi vor face complet efectul, atunci ii vor aduna ca intr-o turma, vor trai toti la comun, ca si o turma, le vor fi luate toate proprietatile, si vor fi fericiti ca niste boi si vaci ce sunt !! Alleluja, brother 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger