AcasăCORONAVIRUSPărinţii şi profesorii de la ţară, strigăt de ajutor către autorităţi! Cer...

Părinţii şi profesorii de la ţară, strigăt de ajutor către autorităţi! Cer protecţie în lupta cu pandemia

mastiPărinţii şi profesorii de la ţară, strigăt de ajutor către autorităţi! Cer protecţie în lupta cu pandemia

Părinţii şi profesorii din mediul rural sunt de acord ca micuţii şi cadrele didactice să poarte numai măşti FFP2 şi chirurgicale în şcoli, dar cer aceste măşti de la stat.

Mai mult de o treime dintre părinţii din mediul rural chestionaţi au spus că şcoala nu asigură deloc măşti şi sunt nevoiţi să le cumpere ei copiilor.

Părinţii cumpără măşti de 30-50 lei pe lună

Legat de suma pe care o cheltuiesc pentru măşti, aproape jumătate dintre părinţi au răspuns că între 30 şi peste 50 de lei pe lună. Un procent de 12% au spus că dau mai mult de 50 de lei, pentru că au mai mulţi copii.

Unul din zece părinţi a menţionat că a cumpărat măşti textile la un moment dat şi le folosesc pe acelea. Un procent de 9% alocă în jur de 10-20 de lei, chiar dacă au mai mulţi copii, pentru că uneori mai folosesc masca şi două zile la rând. Una din cinci familii respondente are venituri sub 1.000 de lei pe lună.

Intenţie de vaccinare mică, la ţară

Chiar dacă sunt de acord ca ai lor copii să poarte măşti conforme la şcoală, părinţii din mediul rural rămân sceptici în privinţa vaccinului. Intenţia de imunizare împotriva COVID-19 în mediul rural rămâne în continuare mică.

Astfel, 70% dintre părinţi nu şi-au imunizat copiii mai mari de 12 ani, 20% se mai gândesc şi doar 10% răspund că au copiii imunizaţi. Legat de intenţia de vaccinare pentru copiii cu vârsta între 5 şi 11 ani atunci când acest lucru ar fi posibil, 70% nu ar face acest lucru, 20% se mai gândesc şi doar 10% i-ar lăsa să se imunizeze.

author avatar
Andrei Ștefan