AcasăCORONAVIRUSParavaccinata Japonie, îngenuncheată de Covid. Record de spitalizări și decese

Paravaccinata Japonie, îngenuncheată de Covid. Record de spitalizări și decese

Dezastru după vaccinare

În timp de compania Pfizer s-a angajat să mai facă niște studii de eficacitate și siguranță pentru vaccinul Covid, Japonia, poate cea mai disciplinată țară din lume, se confruntă cu o situație dramatică. Statul paravaccinat înregistrează record după record la spitalizări și decese Covid, situându-se, la acest moment, pe primul loc în lume la numărul de infectări. Mai mult, din octombrie 2022, populația din această țară a beneficiat și de vaccinul adaptat pentru Omicron.

Japonia este, oficial, cea mai vaccinată țară din lume. 83% din populație are cel puțin o doză de vaccin anti-Covid, 82%, două doze și 132%, doza a treia și doza a patra, cea din urmă fiind realizată cu vaccinul adaptat pentru varianta Omicron. Cu toate acestea, țara se confruntă cu o creștere incredibilă a numărului de infectări, spitalizări și decese. După finalizarea campaniei de vaccinare în 2021, când se ajunsese la un procent de 80% acoperire, numărul de cazuri, infim până atunci, a explodat pur și simplu.

Astfel, la sfârșitul lunii ianuarie 2022, Japonia ajunsese la peste 100.000 de cazuri pe zi, atingând un vârf de 255.000 de cazuri în august. După o scădere la jumătate a infectărilor în septembrie și octombrie, din noiembrie 2022, numărul de cazuri a rămas, până în prezent, la o medie de 200.000 de cazuri pe zi. Mai grav este însă că au crescut la un nivel record spitalizările și decesele Covid. Spitalizările din 4 ianuarie 2023 au ajuns la 44.101, depășind recordul din august 2022, când se raportaseră 38.000 de spitalizați într-o singură zi. În ce privește decesele, acestea au crescut brusc la 489, raportate în 12 ianuarie 2023. În fapt, graficul deceselor din Japonia arată o creștere exponențială odată cu vaccinarea în masă a populației. Un tipar observat din raportările oficiale Covid este acela că țările cele mai vaccinate au avut și cel mai mare număr de infectări Covid. Cele mai multe s-au înregistrat în Austria, cu 644.000 infectări la un milion de locuitori, în Coreea de Sud, Franța, Portugalia, Israel, Danemarca cu peste 500.000 infectări la un milion de locuitori sau Australia, Olanda și Slovacia, cu peste 400.000. Japonia, cu aproape 250.000 de cazuri la un milion de persoane și o viteză de creștere a infectărilor va ajunge, în scurt timp, să depășească aceste țări. Comparativ, România și Bulgaria, cu procente scăzute de vaccinare, au circa 170.000 de infectări la milionul de locuitori.

Studiile continuă

Compania Pfizer a anunțat autoritățile europene că va continua studiile post-autorizare a vaccinului Covid și că va implementa un plan de farmacovigilență. În acest sens, au fost create sisteme de sprijin pentru captarea datelor clinice despre natura și severitatea bolii Covid-19 la persoanele care au primit vaccinul ARNm Covid-19, aticipându-se că acestea vor oferi o perspectivă asupra potențialelor cazuri de lipsă de efect al vaccinului sau a reacțiilor adverse. Totodată, va fi studiat potențialul sindrom inflamator multisistem la copii și adulți  experimentat de persoane în urma administrării Pfizer-BioNTech Covid-19 Vaccin. Ca acțiuni suplimentare de farmacovigilență, producătorul anunță desfășurarea și urmărirea a 20 de studii de siguranță și eficacitate, din care 5 la nivel global, 5 în Europa, 7 în SUA, 2 în SUA și Canada și unul în Noua Zeelandă și Australia. Șapte dintre studiile anunțate vor urmări incidența miocarditei și pericarditei la vaccinarea comună, în ansamblu și stratificat în funcție de grupă de vârstă, sex, rasă/etnie (dacă este fezabil), doza și intervalul de risc. Pentru a evalua amploarea riscului, aceste studii vor include metode comparative (analize autocontrolate și analize care implică un grup comparator separat).

Experimentul continuă

Printre studiile la nivel global se numără și cele care vor evalua siguranța, tolerabilitatea, imunogenitatea și eficacitatea vaccinului ARN mesager anti-Covid la indivizii sănătoși, precum și la copii și adolescenți. Data de finalizare a acestora este prevăzută la sfârșitul anului 2024. La Departamentul Apărării militare si civile personalului și a acestora familiile (toate vârstele) din Sistemul de Sănătate Militar al SUA, studiile se vor concentra asupra supravegherii active a siguranței vaccinului Covid-19 Pfizer-BioNTech, în special în privința miocarditelor și pericarditelor, finalizarea acestora fiind estimată pentru 31 decembrie 2023.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.386 afisari

11 COMENTARII

  1. O analiza aparent simplista, dar logica, demonstreaza ca aceste vaccinuri afecteaza profund imunitatea organismului, dincolo de efectele adverse camuflate de corifeii vaccinarii oarbe. Atat de lasi sunt, ca nici macar in ceasul al 12-lea nu recunosc.

  2. Cum mama dracului ai 82% injectati cu doua doze dar ai 132% cu trei doze???
    Voi chiar nu ganditi?

  3. Iohanus,ia mai da matale o indicatie prin redirectionare dela coana Ur sula Guvernului meu sa mai ” achzitioneze ” vreo 200 de milioane de Doze,din alea ” contractate ” pe sest de madam.Hai,ca sa aiba Tara bani de pensii,salarii,alocatii 12 lei.Ca pt. navetele tale in slujba Patriei la Hotel Ritz,sumele ” identificate ” precum si sursa lor dela Buget coane Fanica,au fost rezervate conform Legii.

  4. Penicilina a fost descoperita acum 89 de ani de catre Fleming care, intr-o zi avand pe masa sa de lucru mai multe eprubete de sticlă pe care se dezvoltau bacterii, a observat intr-o eprubeta s-a dezvoltat un mucegai de culoare verde-albăstrui ce ataca bacteriile, aproape dizolvându-le. Aceasta observatie a salvat miliarde de vieti de atunci.
    Poate ca oamenii de stiinta s-au grabit sa caute si sa dezvolte un vaccin. Ca in mod sigur, existau si exista si alte posibilitati in lupta cu acest virus. Poate ca lumea medicala ar fi trebuit sa caute, „un antivirus” o cale de a ucide virusul odata ajuns in caile respiratorii si in organism, ca un „antibiotic”, ori o cale de a opri dezvoltarea lui in caile respiratorii, o protectie, sa gaseasca o substanta care odata pulverizata si inhalata sa faca dezvoltarea virusului imposibila.
    ASa, toata lumea stiintifica s-a axat pe realizarea de vaccinuri care, dupa cum se vede acum la japonezi, nu au rezolvat mai nimic. Ba dimpotriva

  5. Piticii aia de japonezi deja pot sa inceapa sa isi faca harakiri in masa, macar atat, daca au fost prea tampiti sa nu poata castiga WW2, si vor pierde si in WW3, asta inseamna sa fii cu adevarat mafiot 🙂 Ha ha ha 🙂 Sau macar sa ramana numai in jur de 20 de milioane de boi si vaci multilateral vaxxinati in cap cu tot felul de vitamine-surpriza, sa se poata compara si romanasii cu ei, ca si natie 🙂

  6. Poate aude si ti ganul val valcu care dupa ce recunoaste si pfizer magaria el tot haleste k kt . cat ai luat ti gane de nu te mai opresti din propaganda ?

  7. Foarte buna analiza. Sunt șocante cifrele, dar mai dubios e că nu se vorbește în mass media , nu apar oameni care să ceară despăgubiri, procurori care sa ancheteze , medici care sa spună ce s-a întâmplat. Nimic oficial. Doar cei care spun pe grupuri ceva, dar la nivel oficial , nimic.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger