AcasăCORONAVIRUSPanică la Constanța. Nou focar de coronavirus. O casieră a murit

Panică la Constanța. Nou focar de coronavirus. O casieră a murit

Situația este una extrem de periculoasă luând în considerare că prin gara din Constanța trec zilnic mii de turiști.

O casieră de la Gara CFR Constanţa a murit din cauza COVID-19, iar alte două angajate au fost confirmate cu noul coronavirus, Directia de Sănătate Publică declanşând în acest caz o anchetă epidemiologică.

Una dintre casierițe, în vârstă de 62 de ani a decedat la Spitalul Municipal Medgidia. Pacienta avea și comorbidități. Pacienta suferea de obezitate și insuficiență venoasă cronică.

„Suntem în plină anchetă epidemiologică. Sunt trei cazuri depistate. Din păcate, un caz confirmat a decedat sâmbătă. Alte două cazuri au fost confirmate astăzi. Ne interesează în acest moment identificarea contacților și carantinarea lor.”, a declarat Cristina Schipor, șefa Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

Ministerul Transporturilor are propria rețea de sănătate și va demara o anchetă în paralel cu cea făcută de Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Un sindicalist spune cum s-a întâmplat totul

„Prima persoană care a fost confirmată a fost internată pe data de 11 august și a murit sâmbătă. Tot sâmbătă au mai fost internate încă trei fete, tot casiere la casele de bilete, iar duminică au fost confirmate și ele cu acest virus. De pe 11 august, până sâmbătă, 22 august, nimeni nu a luat nici o măsură. Normal, potrivit legii, acele birouri și ghișee ar fi trebuit închise pentru 24 de ore și dezinfectate imediat, după primul caz confirmat, dar nu s-a făcut nimic, de pe 11 august până acum”, a declarat un sindicalist.

Potrivit acestuia, la locul de muncă al acelor persoane se respectau normele de protecție anti-Covid, se poartă mască și se lucrează cu mănuși, însă cum banii și biletele trec din mână în mână, riscul de îmbolnăvire este mare.

Din acest motiv, conducerea CFR a dispus ca din șase casiere să rămână doar trei, pentru a mări distanța între ele la locul de muncă și pentru a reduce numărul acestora la locul de muncă, urmând ca celelalte 3 casiere să fie testate.

De la debutul pandemiei, în județul Constanța 1.499 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, iar 38 de persoane confirmate cu noul coronavirus au decedat.

author avatar
Eli Dan Davidescu